Trotjänaren fortsätter!

Lucas Larsson är en riktig trotjänare. En spelare som i nio säsonger nu alltid varit en spelare att räkna med, som väldigt sällan gör en dålig match. En spelare med stark vilja, som alltid ger allt och hatar att förlora. En spelare som utan att knota tagit den roll han tilldelats, ofta i en undanskymd roll som spelare i en fjärdekedja med mycket förtroende i boxplay och gjort det väldigt bra. Men till denna säsong så är Lucas en spelare som helt plötsligt klivit fram och gjort det enormt bra i en helt ny roll. Som härförare i lagets förstakedja. Det visar på den enorma bredd och kompetens Lucas besitter. Den egna produkten som nu skrivit på för en tionde a-lagssäsong, blott 26 år gammal.

Du har skrivit på ett nytt kontrakt!

Ja!

Hur känns det?

Det är klart det är roligt!

Om vi kikar på din roll så har du har i flera år haft en roll längre ner i hierarkin, men efter många skador så blev du blev under säsongen placerad som center i förstakedjan. Hur var det?

Det är klart det är kul, det var inget jag räknat med, men det var bara att kliva in och göra det så bra som möjligt och hjälpa kedjekamraterna så gott det gick.

Ser du dig som center eller som ytter egentligen?

Jag ser mig mest som en center, men jag har inga problem att spela ytter heller.

Du gjorde stor succé och har också fått fortsätta där efter alla kom tillbaka. Är du förvånad över att det gått så bra?

Ja lite förvånad är jag ju, det trodde jag inte riktigt. Men det är kul!

Är detta den bästa säsong i karriären?

Ja det hoppas jag väl, det hoppas man ju att man blir bättre och bättre, annars hade det varit tråkigt att lägga ner alla timmar man gör. Så klart man hoppas bli bättre och bättre.

Inför förra säsongen tvingades du till en knäoperation inför säsongen, vilket gjorde att du missade hela barmarksträningen och en bit in i säsongen. Är du helt återställd nu?

Ja det tycker jag. Operationen gick bra och jag var tillbaka i hyfsad form direkt, men det fattades kanske lite. Det tar ett tag att komma tillbaka även om det kändes hyfsat, men nu är jag fullt återställd.

Du märker skillnad nu när du fått en hel försäsong?

Ja det är klart att vissa bitar hamnar efter när man inte kan sköta konditionen under sommaren, så det gör skillnad är klart. Jag orkar absolut mer denna säsong.

Efter succén, vad är du stoltast över?

Svår fråga, förhoppningsvis har jag det stoltaste framför mig!

Vad tycker du är roligast, att spela i din nya mer offensiva roll eller spelar du lika gärna i en defensivare roll?

Det spelar ingen större roll egentligen. Det är klart det är roligt med en offensiv roll, men det är lika viktigt med det defensiva, så det spelar inte mig någon roll.

Är du lite av ett multiverktyg, tränaren kan kasta in dig där det behövs?

Jag hoppas det, det är klart man försöker vara så allround som möjligt och bidra på de flesta sätt. Så det hoppas jag kunna vara.

En sak jag förknippar med dig är att du ofta haft utbrott på isen när du blivit besviken. I år känns det som du lugnat ner dig lite. Är det så?

Jag vet inte, det kanske kommer med åldern, att man lär sig att behärska sig lite.

Kan det ha med självförtroende att göra, att det är lättare när det går bra för en själv?

Det är klart så länge vi vinner är det inga större problem, men det är alltid tråkigt att förlora. Självförtroende har mer med ens personliga prestation att göra, så länge vi inte vinner kommer jag aldrig gå ifrån en match glad kan jag säga.

Finns det ännu mer att få ut av dig?

Ja det hoppas jag, det är ju därför man håller på, för att utvecklas. Man gör det ju inte bara för att underhålla det man kan redan, utan man vill ju utvecklas hela tiden. Så det hoppas jag i alla fall!

Är det några detaljer i spelet du gärna utvecklas i?

Inget specifikt så, jag vill utveckla det mesta. Men som hockeyn ser ut nu går det fortare och fortare, och det har inte varit min starka sida. Speciellt starter och vridningar, så det är mycket det man får jobba på.

Vi ska prata nuläge också. Det blev förlust mot Troja igår. Hur lyder din analys av matchen?

Stundtals gör vi en helt ok match, men det lilla extra saknades. Vi har inte så många farliga chanser och när vi fick dom saknades det lilla extra. Vi får skärpa till det redan imorgon, vi möter ju Troja igen då.

Vad är det där ”det lilla extra”?

Att ta sig in i områdena framför mål och vara hetare på returer. Även ta mer avslut och inte ställa till det för mycket.

Är det något ni gör bra?

Som jag sa så gör vi ganska mycket bra, speciellt sista 10 minuterna i andra då vi pressar ner dom i deras zon långa stunder. Vi har också ett stabilt försvarsspel, så det finns många positiva saker att ta med sig.

Då får du ingjuta mod i grabbarna så får ni se till att ta hem det imorgon!

Det ska jag!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström