Bois bjöd bort segern

Bois bjöd bort segern till Dalen i dagens möte. Två riktiga bjudningar tidigt i matchen gav ett för stort underläge för att lyckas hämta ikapp. För trots långa stunders Boisbelägring av Oskar Malm i Dalen-kassen så kom man inte riktigt ifatt, utan matchen slutade 2-3 (1-3,1-0,0-0).

Bois gav Isac Ohlsson chansen i Boiskassen för första gången på hela allettan, och tyvärr fick Isac en mardrömsstart. För redan innan två minuter spelats så serverade en Boisback Emil Larsson en riktig indian och i friläge gjorde Emil inget misstag och Dalen tog ledningen med 1-0- Och mindre än två minuter senare så kom också 0-2, sedan Emil Larsson lagt in en puck från sidan in mot mål och den passerade rakt igenom fram till en fristående Sebastian Ehrenflod som kunde raka in pucken i det öppna målet. Strax efter det så fick Bois också spela boxplay, men det redde Bois ut på ett mycket bra sätt. Bois börjar efter det skapa lite chanser själva, men så kommer ett bjudmål till. Martin Thörnberg lägger från sarghörnet en chanspuck in mot mål och via Isac Ohlsson och in i mål till 0-3. En riktig kalldusch och efter det förberedde sig Tobias Sandberg för att ta över, men medan han gjorde sig i ordning så hann man med ett byte till, och under det så passade Bois på att reducera. Jesper Broeng skjuter från blå och Simon Eriksson skymmer och Bois var ”bara” två mål bakom. Bois började jakten på ytterligare reducering, bland annat har Joonas Alanne ett halvt friläge som Malm kan rädda och Norberg har också en styrning i stolpen.

Bois fortsätter sin jakt i den andra perioden, man parkerar långa stunder i anfallszonen och radar upp fina lägen. Erik Olsson bryter fram på sin kant och skjuter i bra läge men Malm räddar. Lukas Larsson har ett jätteläge där han får en pass med bra fart och öppen gata rätt in mot Malm men Malm räddade. Albin Kedbrant prickar stolpen i powerplay men i samma powerplay så kommer till slut 2-3. Jesper Lindén krutar på direkt på Aronssons passning. Bois har efter det bud på också kvittering. Joonas Alanne kommer i en två mot etta med Kandergård och passen ser perfekt ut till öppet mål men pucken hoppar över klubban. Erik Olsson får ett nytt liknande läge som tidigare, man har vid ett tillfälle halva Dalenlaget liggande inne i målgården med pucken liggande där, men den glider utanför. Tobias Sandberg hade ingen lätt kväll, för han stod långa stunder utan något att göra alls, men så kom ett friläge från Jesper Thörnberg, men Sandberg räddade. 2-3 stod sig perioden ut.

Det är Dalen som får tredje periodens första riktigt vassa chans när han kommer fri med Sandberg, men Sandberg räddar igen. Efter det är det Bois för hela slanten igen. Man manglar pucken mot Malm och är också inne och slår på returer, men pucken ville verkligen inte in denna afton. Bois plockar målvakten med två minuter kvar att spela, men lyckas inte hitta någon kvittering utan matchen slutar 2-3.

En match som Bois sett över 60 minuter var värda en seger, men det håller inte att ge bort två mål så enkelt som man gjorde, speciellt inte mot ett försvarsstarkt Dalen. Det syntes samtidigt att det var sega ben på många idag, och det kanske bidrog till oskärpan vid avslutslägena.

Anton Pettersson fick göra sin första match i allettan idag och skötte sig bra. I övrigt var det många trötta huvuden, men alla kämpade verkligen och gav det de hade. Det är bara att bita ihop efter denna förlust och börja på en ny segersvit, förhoppningsvis redan nu på onsdag då serieledande Nybro står på schemat, borta.