Simon Svenssons första för säsongen

Han kanske inte är Bois främste målspruta, men några mål per säsong brukar det allt bli för defensivbacken Simon Svensson. I år dröjde det dock ända till gårdagen innan han fick spräcka målnollan via ett mäktigt slagskott. Målet innebar 4-1 och kändes som spiken i Borlängekistan för matchen.  

Det blev en ganska behaglig affär det här till slut!

Ja det tycker jag. Vi pratade om att vi ville komma ut lite hårdare idag (läs igår) och jag tycker vi gör det också. Vi får lite bättre tryck på dom, och även om det statistiskt kanske är jämnt första perioden så tycker jag det är vi som har spelet från start redan.

De gick mer och mer på knäna kändes det som, dom orkade inte stå emot er…

Ja det var precis som du säger, även igår (läs förrgår) var vi mycket i deras zon och det är inte mycket vila emellan matcherna, och jag tycker vi har bra fart på rören och tröttar ut dom.

Ja ni har bra snurr på dom i deras zon när ni får tryck på dom, då hade de svårt att hålla ordning på er!

Det blev farligt så fort vi kom ner i deras zon och kunde göra en frånvändning och börjar snurra med dom, det gjorde vi väldigt bra.

För egen del, mål för första gången denna säsong!

Ja det satt långt inne men äntligen!

Du har varit nära många gånger men nu fick du dit den!

Ja jag såg pucken och tänkte att nu tar jag i för kung och fosterland och det var skönt att se att den gick in!

Tycker du ni gör en bra match?

Ja det tycker jag, vi vinner med 7-1 och då är det dumt att klaga. Men jag tycker vi kan vara lite noggrannare vid linjerna. Vi bjuder på lite onödiga lägen i ledning, och även deras mål kan vi vara lite tuffare vid linjerna.

De lyfte ofta en gubbe högt, är det svårt att spela mot, de fick bland annat ett friläge på det?

Det är som du säger lite svårt att spela mot när lagen lyfter 1-2-gubbar, då blir deras lag rätt långa. Men vi gör det rätt bra ändå, vi har backar och forwards bra med oss hem och kan istället vända och skapa farliga målchanser på dem istället.

2-0 i matcher, vad går ni in med för tankar till nästa match, då borta i Borlänge?

Att det kommer bli en tuff match, det är bortaplan och några dagar till dess. Det vill verkligen till att vi kommer ut direkt och visar att vi ska ta hem den här matchserien.

Är det inte lätt att det blir underskattning nu när ni tagit två hyfsat enkla segrar?

Det är klart att risken finns, men jag tror att med årets trupp kommer vi gå ut till 100% och då tror jag det kommer att lösa sig.

Jag har påpekat det tidigare flera gånger att kedjorna turas om att producera, denna gång var det förstakedjan som inte gjort mål på ett par matcher som visade framfötterna med fyra mål! Är det inte lite märkligt hur det varierar?

Lite som du säger, men förstakedjan även om de inte gjort några mål så har de ändå skapat så fort de varit inne, och ibland får man utdelning och ibland inte, men jag tycker alla kedjor gjort det bra de här matcherna.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström