Mariestad inte ens med i matchen!

Det var ett lag som var redo för match, ett annat som verkade tro att det skulle vara ett träningspass med oldboys. Tyvärr för Boisfans som letat sig till Billingehov så var det Mariestad som glömt allt vad attityd, inställning och offervilja hemma. Att Skövde vann matchen med bekväma 6-1 (2-1,1-0,3-0) var helt i sin ordning.

Man kan ha dåliga dagar. Man kan ha dagar då det studsar emot och man inte är riktigt vän med vare sig klubba eller skridsko. Men även såna dagar så kan man faktiskt kämpa. Man kan ge allt i närkamperna, man kan täcka skott, och man kan åka så mycket skridskor så man bara spyr. Av detta såg man inget av från Boisarnas sida. Visst, man tog ledningen med 1-0 redan efter sju sekunder, men efter det så trodde man tydligen att man var världsmästare. För efter det vann man inte en närkamp, man täckte inte ett skott, man duttade med pucken, slarvade i passningsspelet och såg allmänt nonchalanta ut.

Då var det skillnad på Skövde. De var tuffare och vann varje närkamp, de vann alla lösa puckar, ett tydligt tecken på att man var mer på hugget och man åkte betydligt mer skridskor. Täckte de skott? Jajjemen, jag tror samtliga Skövdespelare har mer blåmärken efter matchen än vad alla Boisare har sammanlagt! Målen ramlade in med jämna håll från Skövdehåll. 1-1 (Erik Möller) efter en bjudning av Isac Ohlsson, 2-1 i powerplay på direktskott av Smedberg, 3-1 efter ett liknande powerplaymål, denna gång av Gustav Lindberg, 4-1 efter att Bois bjudit bort pucken ännu en gång (Johan Frändberg), 5-1 sedan två Boisare varit med hemåt men inte tagit upp markering på Gustav Lindberg fastän han varit den givna passningsmottagaren och till slut då 6-1, då Boisarna haft pucken under kontroll två gånger om men slarvat bort den till Skövde och Jesper Emanuelsson kunde vara sist på pucken.

Skövdespelarna var minst två nummer större, för de förstod att det handlar om att vara förberedd på kamp, att de med bäst inställning vinner. Och där var det idag kattens lek med råttan. Jag hoppas att Bois tränare Ronny Helander har ett ordentligt samtal med spelarna efter dagens otroligt tama insats!

Av Krister Holm