fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Ny back och en hemvändare ansluter till truppen

Vi fortsätter med nya spelare till årets trupp i rask takt – en ny back och en “ny” forward klara.

Idag kan vi presentera nästa två bitar i lagpusslet inför säsongen 19/20. Denna gång handlar den om en ny back i Oscar Karlsson och dessutom har Tranås-sonen Lukas Isaksson valt att komma hem igen.

Oscar Karlsson ansluter från Helsingborgs HC

Näste man in på backsidan blir alltså 23-åriga Oscar Karlsson, som närmast kommer från spel i Helsingborgs HC. Oscar har dessförinnan representerat Östersunds IK samt Västerviks IK i Allsvenskan. Han har dessutom gjort 2 SHL-matcher med Linköpings HC. Stefan Fransson beskriver Oscar så här:

– Oscar är en back som i första hand prioriterar försvarsspelet där han visar pondus, har styrka och vill sätta igång spelet. Har den senaste säsongen haft en mycket bra utveckling där ett stort ansvar har legat på Oscar axlar. Bra boxplay back och inte rädd för att spela tufft. Oscar med sin målmedvetenhet och styrka kommer vara otroligt nyttig i försvarsspelet men också där det finns potential att utveckla anfallsspelet.

Lukas Isaksson vänder hemåt

Efter att ha lämnat Tranås för spel i HV71 J20 SuperElit den gångna säsongen vänder nu Tranås-sonen Lukas Isaksson hemåt igen för spel TAIF. Lukas gjorde en riktigt stark säsong i HV71 där han stod för 32 poäng på 48 matcher.

– Lukas har haft ett bra år i HV71 där han fått chansen att träna och fått bra förutsättningar under sin sista juniorsäsong. Kul att kunna plocka hem honom till sin moderklubb efter denna utflykt och vara en del i hans fortsatta utveckling. Lukas bästa egenskaper är förstås spelförståelsen men han har också en stor portion vilja att varje dag vilja bli bättre, säger Stefan om Lukas.

Vi hälsar båda varmt välkomna till Tranås!

Oscar Karlsson

Lukas Isaksson