Hockeyettan och SIF gör om finalen!

Varje match ska gälla något och bidra till att bygga en spännande liga. Därför återstod en pusselbit inför nedsläppet nästa vecka. Vad gäller för Hockeyettan Finalen?
I helgen beslutades, efter samråd mellan Hockeyettan och SIF, att vinnaren får en plats i Kvalserien, precis som tidigare år.

Sedan beslutet om att finalen ska återuppstå har det diskuterats vad den ska gälla och alla är väl överens om att den version som ”slank” med i tävlingsbestämmelserna inte var det bästa alternativet. Vinnaren skulle få nöja sig med bättre ranking i Play Off!

Inom Hockeyettan har man varit medveten om problemet och lyssnat till protesterna runt den första versionen. Ett nytt förslag togs fram i samråd med SIF och vid styrelsemötet under den gångna helgen klubbade Svenska ishockeyförbundets styrelse det nya.

Spelar om en kvalserieplats
Förslaget som SIF beslutade om togs fram av Hockeyettans ligachef Mats Johansson tillsammans med Bo Jansson, serieadministratör i region väst, och innebär några mindre förändringar av upplägget efter jul.

– Nu spelas Hockeyettan-finalen med en kvalserieplats i potten och det blir så att åtta lag går vidare från Allettorna istället för nio. Förlorarna i finalen går in i playoff 2 tillsammans med tvåorna och treorna från Allettorna, förklarar Johansson.
– Jag är nöjd att vi har lite mer att spela om.

/Nils Ekmark, Hockeyettan

Bild: Fotographic, Mats Engfors