Finsk toppforward ansluter till TAIF

Vi fortsätter på det finska spåret och kan idag, i samarbete med Adelöf Städ & Service, meddela att 26-årige Niko Kivelä med rutin från absolut högsta nivå i Finland spelar i Tranås AIF kommande säsong.

I samarbete med Adelöf Städ & Service kan vi  idag presentera nästa nyförvärv inför säsong 21-22 i form av finländaren Niko Kivelä.

Niko, som ursprungligen kommer från Helsingfors har spelat 117 matcher i Liiga (finska högstaligan). I klubbarna Ässät och Pelicans har han producerat 28 poäng, varav 20 mål. På meritlistan finns också 82 matcher och 40 poäng i Mestis (finska andraligan).

Den 185 cm långa, och 86 kg tunga forwarden har också meriter från juniorlandslagen i Finland och kommer till oss för att vara en ledande spelare.

– Niko blir en toppspelare för oss, då han kommer att leda sin femma/laget och producera poäng. Han är en bra skridskoåkare, stor, stark, och har ett bra skott. Han kommer bli en sevärdhet i vinter. Det känns riktigt kul att vi lyckades sy ihop detta och han blir en viktig pusselbit i lagbygget, säger klubbchef Stefan Fransson.

Vi hälsar Niko varmt välkommen till Sverige och Tranås!