Tufft läge att spräcka förlustsviten

Med fem raka förluster på försäsongen ställs Enköping ikväll mot tippade topplaget Brödernas/Väsby hemma i Bahcohallen. På förhand finns väl inget som tyder på att den dystra sviten ska spricka, men allt kan som bekant hända i hockey.

Seriepremiär 1 okt: ESK-Wings
Säkra din sittplats nu!  Köp biljett här >>

Under ”silly season” var det mycket snack om Väsby som lyckats få in en storsponsor i en sådan omfattning att man gjort om både klubbmärket och namnet.

Brödernas/Väsby spelade i allsvenskan i förfjol och föll nästintill på mållinjen att åter ta steget upp förra säsongen.

Nu siktar man på nytt uppåt. Med stabilt stöd från hamburgerkedjan Brödernas har man fått ihop en stark trupp med flera meriterade spelare. Främst har man förlängt med förre OS- och VM-stjärnan Dick Axelsson men med ett annorlunda kontrakt då han inte ansluter förrän till Allettan.

En annan spelare med bra meriter som är ny i laget är Fredrik Forsberg, som ifjol spelade med Djurgården men som också gjort totalt 4 säsonger i SHL med både Djurgården och Leksand.

Därtill har man tagit in den meriterade finländaren Joni Nikko, som tidigare har tio säsonger i finska högstaligan och sammanlagt 13 (!) spelare med tidigare erfarenhet i Hockeyallsvenskan, varav fyra av dem har mer än än 250 matcher i den ligan.

Ikväll är det returmöte mellan Enköping och Väsby. Senaste mötet i ishallen i Väsby slutade med storseger 7-3 för Brödernas/Väsby sedan Enköping helt tappat den andra perioden och släppt in målen på löpande band.

Annars var det mållöst i första och faktiskt vann Enköping den sista perioden den gången, visserligen i en match som då redan var avgjord.

— Vi har ett himla stort spann i vår lägstanivå. Vi får kollapser som kostar oss matcherna. Vi måste tro på vårt spel i 60 minuter, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg i en intervju med Enköpings-Posten.

Enköping kommer garanterat att gå fullt för sin första försäsongsseger även om man såklart är underdogs från start. Men allt kan som bekant hända i hockey.

Matchen startar kl 19 och har fri entré.

 

ESK – Brödernas/Väsby
Bahcohallen
Onsdag 20 sep kl 19
Fri entré

Du kan också se matchen på Hockeyettan Play.  Antingen köper du matchen enskilt eller så tecknar du ett förmånligt abonnemang som gäller hela säsongen där du kan se alla matcher och alla lag. Välj oss i listan över lag, så går ett litet stöd till oss!

 

ESK:S TRÄNINGSMATCHER:

23 aug kl 19: ESK-Vallentuna 1-2

6 sep kl 19: Väsby-ESK 7-3

8 sep kl 19: Wings-ESK 2-0

13 sep kl 19: ESK-Surahammar 1-5

15 sep kl 19: Surahammar-ESK 8-2

20 sep kl 19: ESK-Väsby

22 sep kl 19: ESK-Wings