Förlust i sista grundseriematchen

TRA – BOR  (9-1) (swehockey.se)

 

Grundseriens sista match var en av de tuffaste matcherna på förhand då Borlänge Hockey åkte till Småland för att ta sig an Tranås AIF på bortais.

Det skulle inte bli någon rolig historia för BHF.

Redan efter 7.26 hade hemmalaget avgjort matchen när man gick fram till 4-0. BHF hade ingenting att säga till om och skotten 22-5 talar sitt tydliga språk.

I den andra perioden ryckte BHFs spel upp sig en aning och Henning Rothsten kunde sätta sitt första för säsongen när BHF gjorde 4-1.

Tranås svarade med att göra 5-1 i slutskedet av perioden.

 

Den tredje perioden blev en enda lång transportsträcka för hemmalaget som hade en rolig afton.

5-1 blev till slut 9-1 och det trots att Oliver Norgren i BHFs kasse tog 2 stycken straffar för hemmalaget.

 

skott totalt 47-14

utvisningar Tranås 2×2 BHF 4×2

domare Daniel Söderberg

Övriga resultat och sluttabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

 

Grundserien är nu över och det har visat sig bli en av BHFs sämsta i modern tid. Endast 13 inspelade poäng på 18 matcher och näst sist i tabellen. Bara lillebror Falu IF hamnar bakom i tabellen och BHF har mycket att jobba med inför fortsättningen. Nu väntar ett juluppehåll och därefter kommer man att spela fortsättningsserien före jul där man kan gå den såkallade bakvägen om man får spelet att stämma och vinna serien. Samtidigt gäller det att hitta till det spelet men visat upp när man spelat som bäst och ha det spelet kontinuerligt för att undvika dem 2 sista platserna vilket innebär negativt kval.

Välbehövlig vila för att kunna träna bra och lite börja om på nytt. Nu gäller det att hitta det bästa ur det bästa.