BHF tappade segern i derbyt

FAL – BOR  (5-4) (swehockey.se)

Fredag kväll och säsongens tredje ”Slaget om Runn” var det dags för i Lugnets ishall när Borlänge Hockey gästade grannkommunen Falun. Första mötet i vårserien och de båda mötena i grundserien slutade med bortaseger.

Hemmalaget skulle få matchens första stora möjlighet när hemmalagets kapten Patrick Elfsberg (som varit flerårig kapten i just BHF) fick ett friläge mot Emil Ranehamn i BHFs kasse som gick vinnande ur den situationen.

BHF tog över spelet mer och till slut kom också ledningsmålet när backen Oscar Kellerstam hittade rätt med ett fint skott från blålinjen.

Därefter klarade man av ett numerärt underläge utan problem och när man själva skulle få matchens första powerplay så kom utdelningen igen. John Blank ökade på BHFs ledning till 0-2 innan periodpaus.

BHF fick en drömöppning på mittakten när backen Adam Bäckehag satte 0-3 och satte BHF i fin förarstol inför fortsättningen.

Hemmalaget fick sedan ett numerärt överläge och fick sätta sitt första mål för kvällen när Viggo Aspling gjorde 1-3.

Men BHF var det klart bättre laget och halvvägs in i perioden ökade BHF återigen på sin ledning när Mikael Taylan tog hand om en retur fram till 1-4 precis när Falun blev fulltaliga.

Innan perioden var över var BHF nära ytterligare ett mål men man missade ett nästan helt öppet mål.

I den tredje perioden hade BHF återigen chansen att öka på sin ledning och flera gånger stod spelare fria framför målet men utan att lyckas sätta dit den.

Man såg ut att spela av matchen på ett fint sätt men helt plötsligt så lyckades hemmalaget få dit en reduceringspuck när Oscar Haglund sköt ett inte helt otagbart skott mellan benen på Ranehamn. Då återstod 8 minuter av perioden.

Efter det målet så gavs plötsligt ett hopp till hemmapubliken som fram till dess nog trott på en enkel BHF seger.

Man fick ny energi och med drygt 4 minuter kvar kunde man reducera ytterligare en gång. Även denna gång genom Oscar Haglund från samma ställe som 2-4 målet.

Bara sekunder efter målet drog BHF på sig en utvisning och hemmalaget fick chansen att kvittera. Och den tog man också. Oscar Haglund hade inte gett upp och satte på liknande sätt 4-4 med 2.50 kvar och helt plötsligt från ingenstans var Falun ikapp.

Slutminuten blev sedan gastkramande när först Falun fick ett jätteläge att avgöra och med bara 20 sekunder kvar så missade BHF ett friläge vilket gjorde att matchen gick till förlängning.

Där kunde till slut hemmalaget fullborda sin vändning när Charlie Forslund satte avgörandet efter 3.12 och bonuspoängen till Falun.

skott totalt 35-43

utvisningar Falun 4×2 BHF 4×2

domare Hampus Springare

Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

Oj vilken match det blev. Ett BHF som totalt dominerade matchen i 52 minuter och såg ut att gå mot en klar seger. Man var närmare 1-5, 1-6 och 1-7 än en reducering från Falun men hockey spelas i 60 minuter och när man inte kunde stänga matchen så behövs så lite för att det ska vicka över till det andra laget.

Kan man dock spela det spel man visade upp i drygt 50 minuter framöver så kommer man nog vara med i kampen om topp 3 hela vägen in.

BHF ligger nu på en 6e plats i tabellen med 4 poäng upp till topp 3 och då också med en match mindre spelad.

BHFs nästa match är nästa helg då man har dubbelmöte med Örnsköldsvik och Vännäs på hemmais.