Tranås AIF Hockey arrangerar landslagsturnering för U17 herr

Svenska Ishockeyförbundet presenterar idag Tranås AIF Hockey som arrangör av 5-nationsturneringen för U17-landslag 15–21 april 2024.

Sveriges Team 17 herr deltar i turneringen tillsammans med Finland, Tjeckien, Slovakien och Schweiz under en intensiv vecka med totalt tio landskamper på fem speldagar.

– Tranås AIF Hockey har arrangerat landslagsturneringar förut och gjort det riktigt bra, så vi känner oss glada över att fortsätta samarbetet med dem. Anläggningen i Tranås uppfyller alla krav och förväntningar, och det kommer att bli en bra vecka för de fem landslagen, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi är oerhört stolta för att vi fått förtroendet och vill verkligen tacka Svenska Ishockeyförbundet som ger oss ansvaret för denna intressanta turnering. Ett arrangemang som betyder mycket för vår förening och våra samarbetspartner, säger Stefan Fransson, klubbchef Tranås AIF Hockey, och fortsätter:

– Det känns fantastiskt kul att återigen få möjligheten att visa upp Tranås AIF Hockey och sätta Tranås stad på världskartan. Fem landslag och förhoppningsvis många föräldrar kommer tillbringa en vecka i Tranås. Detta innebär att vi kommer att belägga i stort sett alla hotell vi har i Tranås och förhoppningsvis kommer det att gynna även restauranger och butiker i stan under turneringen, avslutar Stefan Fransson.

Spelprogram, 5-nationers U17 herr

Onsdag 17 april
15.30 Tjeckien-Finland Stiga Arena
19.00 Sverige-Schweiz Stiga Arena

Torsdag 18 april
15.30 Schweiz-Slovakien Stiga Arena
19.00 Tjeckien-Sverige Stiga Arena

Fredag 19 april
15.30 Schweiz-Tjeckien Stiga Arena
19.00 Finland-Slovakien Stiga Arena

Lördag 20 april
13.30 Finland-Schweiz Stiga Arena
17.00 Sverige-Slovakien Stiga Arena

Söndag 21 april
12.00 Slovakien-Tjeckien Stiga Arena
15.30 Sverige-Finland Stiga Arena

Biljetter släpps vid ett senare tillfälle. Matcherna sänds direkt i svenshockey.tv.