TAIFs Årsmöte hölls 13/6

Torsdagen den 13/6 höll Tranås AIF Hockey årsmöte, ett femtiotal medlemmar var på plats.

Mötet inleddes med att vår tränare Phil Horsky berättade om säsongen som gått och tankar inför kommande säsong.
Ordförande Elisabeth Wilander presenterade årets resultat.

– Vi har jobbat hårt med att skapa en ekonomi i balans även om vi uppvisar ett negativt resultat på -201 163,01 kr. Det berodde i huvudsak på ökade kostnader för resor och fortsatt kostnadsökningar p.g.a. stigande inflation. Vårt aktiebolag visade en lite vinst på knappt 2 tkr, berättade Elisabeth.

Tre styrelsemedlemmar avtackades – Patrik Månsson, Ann-Marie Ljunggren och Victor Johnson.

Två nya medlemmar valdes in och vi välkomnar dem till styrelsen:

Fredrik Karlsson – driver företaget Globally Emballage och är engagerad som lagledare i ett ungdomslag. Brinner för TAIF Hockey och har i många år stöttat föreningen som sponsor.

Håkan Brehmer – en riktig taifare sedan många år. Körde bussen för a-laget under många år, varit en trogen sponsor och supporter. Driver företaget Brehmers Industrilack.

Båda ser fram emot att jobba i styrelsen och verka för en ännu starkare förening.

Den nya styrelsen ser ut enligt följande:
Elisabeth Wilander, ordförande
Håkan Brehmer, vice ordförande
Jonas Palm, sekreterare
Anthony Chamoun
Andreas Nilsson
Magnus Axelson
Fredrik karlsson
En plats lämnades vakant (ekonomisk inriktning) för att tillsättas så snart det är möjligt.

Valberedningen avgick och det uppdrogs åt styrelsen att hitta nya kandidater som medlemmarna får välja in vid ett senare medlemsmöte.

Stort tack till Mikael Stenqvist som var mötets ordförande.

Lite kort kring verksamheten 2023/2024:

A-laget deltog i Hockeyettan Västra och gick vidare till AllEttan Södra och placerade sig där på en 4:e plats. I slutspelet valde vi att möta Hanviken som besegrades, därefter valde en av favoriterna, Hudiksvall, oss och i en mycket jämn kamp förlorade vi den femte och avgörande matchen. En mycket bra insats av vårt representationslag.

Under verksamhetsåret har Tranås AIF Hockey fortsatt sitt arbete med att utveckla samarbetet med skolan och vårt Hockeygymnasium har ni fått en högre nivå, LIP.

På junior- och ungdomssidan spelade bägge lagen kvalspel när säsongen närmade sig slutet. J18 klarade ett negativt kval och blir kvar i division 1 medan J20 nådde sin målsättning och avancerade till J20 Regional.

Ett sommarläger arrangerades även denna säsong och där deltog ett femtiotal ungdomar.

Även denna säsong satsade TAIF på en eftersäsong, vilket innebär att vi haft is till 31 maj. Detta har aktiverat 150-180 ungdomar både från Tranås och andra närliggande orter. Tack vare engagerade ledare så har det varit möjligt att genomföra detta. Ett extra stort tack till alla våra duktiga ledare.

Under april månad arrangerades Aprilcupen, en distriktsturnering med 7 lag för Smålands Ishockeyförbund samt en U17 landslagsturnering med fem länder för Svenska Ishockeyförbundet. Det har även arrangerats ungdomscuper för U12 och U16. Utan våra fantastiska funktionärer hade inte detta kunnat genomföras.

Styrelsen vill framföra sitt stora tack till sponsorer, supportrar, supporterklubb, ungdomsledare, föräldrar, funktionärer, lotteri-grupp m.fl som på något sätt stöttat verksamheten.