GYMNASIUM MED HOCKEYPROFIL

false

Vimmerby Hockey erbjuder tillsammans med Vimmerby Gymnasium en lokal hockeyprofil. Du har nu möjlighet att under skoltid kombinera studier med ishockeyträning i Vimmerby ishall.

Ishockeyprofilen är öppen att söka för såväl spelare från Vimmerby Hockey som spelare från andra ishockeyföreningar. För att skapa en sammanhängande helhet koordineras träningsschema så att lagets och skolans träningar kompletterar varandra. Verksamheten följer Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer.

VIMMERBY GYMNASIUM

På Vimmerby gymnasium, Kalmar län, går cirka 500 elever. Här erbjuds eleverna kunskap, personlig utveckling och utmaningar i en trygg och stimulerande miljö. Vimmerby gymnasium erbjuder åtta nationella program med god kvalitet, både högskoleförberedande program, yrkesprogram och introduktionsprogram.

I gymnasiets ishockeyprofil får hockeyintresserade elever möjligheten att bedriva gymnasiestudier och samtidigt fördjupa sig i ämnet hockey. Ishockeyprofilen motsvarar totalt 300 poäng, av vilka 200 poäng ryms inom modulen individuellt val: Idrott och hälsa specialisering 1 och 2 samt Träningslära som utökad kurs. Ishockeyprofilen kan väljas oavsett program.

Valet gör du genom studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande skola. Vid frågor kan både du, vårdnadshavare och SYV kontakta Vimmerby Gymnasiums studie- och yrkesvägledare Lena Åström Rinaldo.

Vill du läsa mer om Vimmerby Gymnasiums olika program samt kontaktuppgifter till skolan följer du länken: http://vimmerbygymnasium.se/vimmerby-gymnasium

VIMMERBY HOCKEY

Vimmerby Hockeys ungdoms- och juniorverksamhethar stort fokus på utveckling av egna spelare såväl induviduellt som igrupp. Idag finns fem träningsgrupper för ungdom samt J18- och J20- lag. Målsättningen är att fostra individer med sund värdegrund samt att utveckla den enskilde spelaren. Vimmerby Hockey vill skapa förutsättningar för ungdomar att kombinera studier med hockeyträning och samarbetet med Vimmerby Gymnasium är en positiv och viktig del i såväl föreningens som den enskilde spelarens utveckling.

Tränare för ishockeyprofilen är föreningens anställda A-lagstränare samt föreningens målvaktstränare. Tränarens tränar- och ledarerfarenheter samt gedigna utbildning inom ishockey passar utmärkt i uppdraget som ansvarig för Ishockeyprofilen.

ÖVRIG INFORMATION

Vimmerby Hockey gjorde inför säsongen 2010/2011 en storsatsning mot division 1 och är idag en etablerad division 1-klubb. I nuläget finns också  J18- och J20-lag. På ungdomssidan finns i övrigt träningsgrupper från skridskoskolan upp till U16.

Träningen på Vimmerby Hockeyprofil planeras och genomförs av föreningens a-lagstränare. Fokus ligger här på individuell utveckling av dig som spelare men också på lagarbete. Utvecklingen dokumenteras och kommuniceras med dig vid enskilda samtal. Detta för att du ska få bra förutsättningar till utveckling. Målvaktsträning sker vid två tillfällen i månaden utav särskild målvaktstränare. Samtliga av tränarna har utbildning och gedigen kunskap inom hockey och ledarskap.

Du som deltagare i Vimmerby Hockeyprofil deltar i, förutom den träning som ingår i profilen, också i den kvällsträning J18-laget genomför. Du deltar också i seriespelet med föreningslagen.

Föreningens kontaktperson gällande profilen är Krister Ström. Han är också föreningens ungdomsansvarig och har lång hockeybakgrund. Han svarar på frågor som rör förening och hockeyverksamhet. 070-661 58 22 krister.strom@vimmerby.se

Har du funderingar gällande exempelvis övergångar eller annat av mera administrativ art kontaktar du vår kanslist Thea Björkén. 0492-151 94 vimmerby.hockey@live.se

Alla som går Vimmerbys Hockeyprofil och ej har Vimmerby Hockey som moderklubb, tilldelas en fadderfamilj. Så långt som möjligt har denna familj också deltagare på profilen och på så sätt får du en naturlig ingång i såväl skol- som föreningsmiljö. Fadderfamiljen är alltid kopplad till föreningen.

I föreningen sker mycket arbete ideellt vilket bidrar till ett familjärt klimat där alla känner alla. Vi ser fram emot att ha med dig i vår föreningsgemenskap.