Snabba ryck och kort varsel för Nacka att förbereda sig

Efter att Haninge Anchors snöpligt försvann ut ur Hockeyettan strax innan seriestart, och Mjölby tackade nej till den platsen, så gick frågan till de från fjolåret degraderade Nacka HK. Från att förbereda sig för en säsong i division två, och rättat in kostymen och spelarmaterialet efter det, så blev det snabba ryck för Nacka att ställa in sig på Hockeyettan istället.

– Det har varit en märklig vecka, efter att beslutet kom, säger Nackas head coach Duane Smith. – Från att spelarna hade gjort överenskommelser med sina arbetsgivare om de tänkta matchdagarna för division 2, tisdagar/fredagar, så fick de åka till jobbet på måndag och begära ledigt för att åka till Gotland redan samma vecka, på fredagen säger Smitty.

Nacka, som slutade 10a i grundserien innan jul i fjol, sedan 6a och under kvalstrecket i fortsättningsserien, fick kvala sig kvar i Hockeyettan, men räckte inte till mer än en 3e plats, bakom Tyresö/Hanviken och Gripen Hockey. När sedermera Haninge Anchors inte beviljade licens för kommande säsong, och Mjölby som var första lag på rankingen att bli tillfrågad, tackade nej, så var det Nackas tur. Laget kunde nu under sista veckan innan premiären plocka in fem spelare från degraderade Haninge, som både breddat och spetsat truppen.

– Men vi kommer ta match för match, och målet är att bli ett bättre lag vecka för vecka, för att sen i december, när det är ett antal lag som slåss om de sista platserna till Allettan, så är vi redo att slåss om de där poängen som DE lagen så gärna vill ha hälsar Smitty.

– Vi sätter upp nya mål till jul, för vad vi vill uppnå med andra halvan av säsongen, tänker Nackas head coach.

Ska vi lyfta fram några spelare som Nacka tycker är extra sevärda under vintern så är det målvakten Lukas Ölander Ekbäck som i fjol var bidragande till Tyresö/Hanvikens uppflyttning. Sedan nämner Smitty också backen Alexander Sågström med förflutet i Brynäs juniorverksamhet och Hockeyettan Norra kommer vara viktig på blålinjen och i omklädningsrummet. Till sist ska vi hålla koll på Elliott Lorraine som kommer just från Haninge, en spelare som gör omgivningen bättre, och blir en viktig del i Nackas offensiv i vinter.

Nacka har redan startat sin resa i Hockeyettan med att göra en mycket stark insats borta mot en av favoriterna på förhand Visby/Roma, förlust med 2-1 visar att det inte kommer gå att underskatta Nacka HK under vintern, trots de knappa förberedelser laget kommer från. Nacka fortsätter sin resa idag söndag med ett nytt tufft bortamöte, mot Väsby.

 

//Stefan Österberg