Veckans lag i Norra #6

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Michal Zajkowski, Örnsköldsvik

Zajkowski har precis som hela Örnsköldsvik presterat ojämnt under första halvan av säsongen, men det tyckts äntligen ha lossnat rejält för prestigevärvningen. När Örnsköldsvik vann efter straffar mot Boden i söndags stod Zajkowski för 35 räddningar och räddade stundtals kvar ett utspelat Örnsköldsvik i matchen. Lägg där till en vinst mot Kiruna på lördagen och Zajkowskis formkurva pekar spikrakt uppåt.

 

Backar:

Fredrik Sjödin, Örnsköldsvik

Sjödin, som är en viktig kugge i Örnsköldsvik och gör sin sjätte säsong i föreningen, stod för tre assist när Kiruna besegrades under lördagen och bidrog i vanlig ordning med ett stabilt och vägvinnande spel över hela banan. Sjödin är med sina åtta assist poängbäst bland backarna i Örnsköldsvik och visade i matchen mot Boden under söndagseftermiddagen att han även kan bidra med ett stabilt defensivt spel när Bodens vassa offensiv släcktes ner på ett effektivt sätt.

 

Johan Örnberg, Vännäs 

Örnberg får sällan rubriker för sitt offensiva spel utan är en defensiv pjäs i Vännäs. I helgen verkar det dock ha blivit maximal utdelning för Örnberg som utöver sitt stabila defensiva arbete stod för ett mål i vinstmatchen mot Asplöven och dubbla assist i förlusten mot Kalix. Örnberg hade även hela åtta skott på mål mot Kalix vilket tyder på en delaktighet i samtliga delar av spelet för sitt Vännäs.

 

Forwards:

Anton Byström, Örnsköldsvik

Assist på Örnsköldsviks enda mål mot Boden samt ytterligare tre målgivande passningar mot Kiruna. Byström låg bakom hälften av alla Örnsköldsviks mål under helgen och har sannerligen fått igång poängproduktionen efter en trög säsongsinledning.

 

Johannes Nilsson, Östersund

Nilsson låg bakom det mesta i Östersunds offensiv under helgen och var inblandad i fyra av de sju målen man lyckades göra. I och med de skadebekymmer Östersund dras med har Nilsson klivit fram och tagit en större roll i den offensiva produktionen än tidigare vilket resulterat i en lyckosam helg.

 

Emil Wrenman, Piteå

Fem poäng på helgens två matcher, varav ett mål och en assist i toppmötet mot Östersund. Piteå har det sannerligen gott ställt när det kommer till de offensiva förmågorna. I skuggan av Piteås förstakedjan bildar Wrenman tillsammans med Erik Wikgren en dynamisk duo som skulle vara toppspelare i de flesta andra lag i serien, vilket visar vilken fantastisk bredd det finns i seriens bästa lag.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

Veckans lag i Norra #4

Veckans lag i Norra #5

 

 

//Marcus Malmsten