Veckans Lag #5 Allettan Norra

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Denna veckan har det varit svårt att undgå Östersunds två segrar och 10-1 på två matcher.

Målvakt: 

Tim Juel – Östersunds IK (1)

Östersunds burväktare har fått chansen under båda lagets hemmamatcher i helgen när Lindlöven och Västerås var på besök. Juel tackade för förtroendet genom att först spika igen helt mot Lindlöven och dagen efter släppte han in ett skott och räddade därmed 60 av 61 puckar i helgen. 98,3% är en helt okej räddningsprocent på två matcher.

Backar: 

Tommy Wargh – Boden HF (2)

Bodens viktiga backkugge har visat sig ovärderlig för sitt lag under veckan, han har ingivit ett lugn i Boden och han spelar alltid en stor roll i såväl defensiven som offensiven för Boden.
Under veckan som gått har Wargh stått för fyra mål och två assist i segermatcherna mot Piteå (4-2) och Örnsköldsvik (5-2). Warghs andra inteckning i Veckans Lag för Allettan Norra denna vinter.

Jesper Solomon-Frisell – Östersunds IK (1)

Östersund har som sagt haft en bra helg med dubbla segrar, en stor orsak till det beror på Jesper Solomon-Frisell som stod för två mål i segermatchen mot Västerås och såg dessutom till att vara inne på betydligt fler mål framåt än bakåt. Plus fem på två matcher är alltid klart godkänt och denna vecka ger det en plats i Veckans Lag.

Forwards: 

Sebastian Fakt – Östersunds IK (2)

Östersundsforwarden hade även han en bra helg och stod för fyra mål fördelat på tre mål mot Lindlöven och ett mål mot Västerås. Fakt spelade dessutom ett stabilt spel under båda matcherna och skapade flertalet bra målchanser.

Victor Sandberg – Boden HF (1)

Bodens center inledde veckan med en assist mot Piteå men under helgen varvade han upp och var en av de bästa spelarna på isen när Boden besegrade Örnsköldsvik. Sandberg stod för ett mål och två assist i segermatchen mot Örnsköldsvik och tar därför en plats i veckans lag.

Lucas Venuto – VIK Västerås HK (1)

Kanadensaren var tillbaka i Borlänge ishall för första gången i helgen efter övergången till Västerås men några nerver visade han inte upp.
Venuto stod för ett mål, två assist och satte dessutom den avgörande straffen som gav Västerås bonuspoängen. Mycket starkt att stå för en sådan insats i första matchen mot sitt gamla lag och hans plats i laget känns given.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans Lag så finns de att läsa här:

Veckans Lag i Allettan Norra #1

Veckans Lag i Allettan Norra #2

Veckans Lag i Allettan Norra #3

Veckans Lag i Allettan Norra #4

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath