Veckans Lag #5 – Allettan Södra

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Den här veckan är det svårt att undgå Kristianstads framfart, 3 matcher gav 3 segrar och 18-2 i målskillnad, vilket speglas i denna Veckans Lag.

Målvakt

Joel Gistedt, Kristianstad (3)

24 räddningar i seriefinalen mot Vimmerby i onsdags, 6-1 seger, följdes upp av nollan och 10 räddningar mot Valbo, där Mats Lusth valde att vila Gistedt i den sista perioden. Det tjänade hela laget på under söndagen då Gistedt spikade igen borta mot Hudiksvall, 20 räddningar blev det där i 4-1 segern. Gistedts form speglar sig på hela Kristianstads spel just nu, och det här är Joels tredje inteckning i Veckans Lag i Allettan Södra.

Backar

Amil Krupic, Kristianstad (1)

Backparet med Krupic och Måns Hansson har haft en synnerligen lyckad vecka, men det är Krupic som tar plats i Veckans Lag efter flera starka insatser, och framförallt,plusstatistik i samtliga tre matcher som Kristianstad haft. Följande stats visar Amil Krupics vecka: Vimmerby 6-1, 0+3 och +4, Valbo 8-0, 0+1 och +2, Hudiksvall 4-1, 0+0 och +1

Petter Runesson, Vimmerby (3)

Efter en tuff match i seriefinalen borta mot Kristianstad, så laddade Runesson och hans Vimmerby om. Seger borta mot svåra HC Dalen med 3-2, och Petter inblandad i två av de tre målen. 1+1 i den officiella statistiken, men frågan var om om inte Runesson var den som var sist på pucken även vid 1-2 målet som Jakob Karlsson fick? Runesson fortsätter spela ett stort spel med nyckelansvar i Vimmerbys framgångssaga, och hans tredje deltagande i Veckans Lag efter jul.

Forwards

Alexander Lunsjö, Kallinge-Ronneby (1)

Hattrick i den viktiga bortamatchen mot Nybro, och seger med 4-0 och inne på samtliga fyra målen dessutom. Det fortsätter gå bra för KRIFs poängkung och tillsammans med den kloke kaptenen Andreas ”Notan” Nordfeldt är den enheten ett ständigt hot för motståndarna. Lunsjös första deltagande i Veckans Lag under Allettan.

Markus Sirén, Kristianstad (2)

Sirén får inte de stora rubrikerna men han är näst efter firma Skinnars/Hansson den som producerar bäst i KIK just nu, 6+4 så långt. I veckan stod han för mål i samtliga av Kristianstads tre matcher, och vi minns ett mot Valbo, extra mycket, soloraid och skott otagbart. Siréns andra inteckning i Veckans Lag.

Dennis Nordström, Huddinge (1)

Nordström som var med i höstens lag för den Östra serien hade ännu inte placerat in sig i Veckans Lag för Allettan, men efter Huddinges två matcher under veckan så är Nordström tillbaka. Stod för 3 assist och väldigt bidragande till att Huddinge lyckades vinna på Gotland över Visby/Roma. Sen såg han till att forcera in 0-2 i numerärt underläge, i mötet med Valbo. 0+4 och +3 på denna vecka, i två viktiga matcher för Huddinges del av Nordström.

 

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #4
Veckans Lag #3
Veckans Lag #2
Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg