sön 21 okt Slut
Hockeylag BHF 3
Hockeylag KÖP 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag SIK 3
Hockeylag MAL 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ARB 2
Hockeylag GRU 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag TRA 10
Hockeylag FOR 3
sön 21 okt Slut
Hockeylag VHC 5
Hockeylag ASP 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag THO 8
Hockeylag KIR 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ÖRN 3
Hockeylag BOD 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag HUD 2
Hockeylag HHC 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag ESK 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag VBK 3
Hockeylag SEG 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag HAN 0
Hockeylag VSB 7
sön 21 okt Slut
Hockeylag TYR 7
Hockeylag HAL 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag MRM 3
Hockeylag HLS 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag HEL 1
ons 24 okt 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SUR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag ARB -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag KUM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HUD -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag SHC -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag TIF -
Hockeylag HAN -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag VBK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag NYK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRF -
Hockeylag DAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRI -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HEL -
Hockeylag MRM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag TYR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag VIM -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KAL -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRO -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag SHC -
lör 27 okt 16:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 15:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag VRH -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag KAIF -
Hockeylag SKL -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag HAN -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag ASP -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LIN -
mån 29 okt 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag PIT -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag ARB -
Hockeylag KÖP -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag FOR -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag ÖST -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag HHC -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag TRO -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag VIM -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag NYB -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag KRI -

VÄSBY BRÖT FÖRBANNELSEN I HUDDINGE!

Väsby Hockey bröt en trend när laget äntligen vann på bortaisen i Björkängshallen med 2-4 efter en riktig krigarinsats. Segern var till slut rättvis i en jämn match men där Huddinge mestadels skapade sina lägen i numerära överlägen medan Väsby var bättre med lika många spelare ute på isen.

  Vi höjer disciplinen efter första tjugo minuter säger tränare Viktor Tuurala efter matchen. Vi gör tillslut det som krävs för tre poäng och det är viktigt för processen.

 

Inte sedan kvalserien till Allsvenskan våren 2008 har Väsby lyckats vinna i Björkängshallen mot Huddinge. Men nu efter tio långa år var det äntligen dags i en match där Väsbys hetare vilja blev tungan på vågen.

 

Väsby har varit nära att vinna borta mot i Huddinge de två senaste säsongerna men har trots stora ledningar lyckats tappa bort poängen. Ikväll var laget i ledning med såväl 0-2 som 1-3 men trots detta blev det blev likt tidigare matcher otroligt spännande mot slutet när Väsby återigen drog på sig för många utvisningar i matchen.

 

Väsby är väldigt aggressivt spelandes i år och ibland är laget lite för hårdhänta och bryska i närkampsspelet och det blev något negativt rent utvisningsmässigt även i Huddinge.

 

Huddinge fick inleda matchen med två numerära överlägen men en säkert spelandes målvakt i form av Robin Wallin i kombination med uppoffrandes täckande spelare framför honom så lyckades aldrig Huddinge få den start i matchen som de önskade.

 

Istället tog Väsby ledningen i matchen strax efter att laget blivit fulltaliga när Elliot Lorraine påpassligt höll sig framme och styrde in Oliver Horrsells skott från blå.

 

Det startade en fin period i matchen för Väsbys del som i spel fem mot fem satte stor press på hemmalaget och där såväl Lubomir Fetkovic och Christian Holmblad hade goda möjligheter att utöka ledningen.

 

Men utökad skulle ledningen ändå till slut bli. I Väsbys första numerära överläge i matchen i den sista minuten av första perioden siktade hemmasonen Fredrik Falk duktigt och hittade med ett ”tyst” skott in i nätmaskorna fasligt nära krysset.

 

Huddinge fick dock sista ordet i perioden när Väsby slappade av för några sekunder och gav hemmalaget ett friläge som dock Robin Wallin tog men däremot kunde han inte stå emot med att även ta returen som hamnade framför skridskorna på Joakim Hällerström som tryckte in reduceringen via stolpen.

 

Målet fick dock ingen psykologisk effekt på matchen i mittakten men det kanske främst berodde på att Elliot Lorraine redan i den andra minuten blev tvåmålsskytt efter att han fått pucken mitt i slottet efter fint förarbete av såväl Fetkovic som Holmblad. Stekheta Elliot spelar med härligt självförtroende för närvarande och sköt utan pardon in 1-3 högt upp vid sidan om Huddinges målvakt Daniel Fahlström.

 

Väsby spelade sedan väldigt kontrollerat i matchen och hade de vassaste chanserna att utöka ledningen men trots alla lägen från båda håll så var ställningen inför den sista perioden fortsatt 1-3.

 

Väsby tog det lugnare och säkrare i inledningen av slutakten och Huddinge skapade inledningsvis förutom ett friläge i den tredje minuten väldigt lite. Men så från nästan ingenstans kom ändå ett läge och där forna Väsbyspelaren Jacob Lundin höll sig framme och fick till en styrning som gav Huddinge en bred väg in i matchen igen.

 

Målet satte fart på Huddinge samtidigt som Väsby ett tag hamnade lite i brygga. Men efter att par darriga Väsbyminuter lyfte laget ändå upp spelet och tog tillbaka initiativet till dess att ett par onödiga Väsbyutvisningar höll på att ställa till det igen.

 

Huddinge gavs chansen att pressa men nu var det återigen dags för det uppoffrande försvarsspelet från Väsbys sida att fira triumferna. Laget kämpade hänsynslöst ända in till slutet och glädjen var enormt stor när Christian Holmblad tjugo sekunder från slutet måttade, siktade och skickade in 2-4 i den tomma kassen.

 

Äntligen en seger igen och som laget hade slitit för att jobba hem dessa tre poängen till Upplands Väsby. För sammanfattningsvis så var det hårda arbetet som gav poängen ikväll. Samtliga fyra formationer pumpade och gasade på och ett aningen skadedrabbat hemmalaget orkade aldrig mobilisera den urkraft det krävdes för att slå Väsby ikväll.

 

Grisligan

 

Elliot Lorraines formtopp håller i sig trots ett elva dagars långt uppehåll från matchspel. Han slet i vanlig ordning stenhårt ute på isen men förutom detta så stod han bakom tre av Väsbys fyra mål varav två inskjutna själv och detta ger tre grisar från insatsen.

 

Två grisar tilldelas målvakt Robin Wallin som var lugnet själv i målet och täckte alla vinklar och vrår med sin stora kropp.

 

Sista grisen vill jag slutligen skänka till Fredrik Falk som på hemmaisen i Huddinge visade stort backspel och som en bonus även låg bakom Väsbys två första mål i matchen.

 

Men förutom denna tio vill jag inte lyfta fram någon mer för det var verkligen som ett lag som Väsby knep denna härliga seger i Björkängshallen.

 

Foto: Arne Rundlöf