Veckans lag i Hockeyettan Norra #5

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Oliver Dackell, Örnsköldsvik 

Örnsköldsvik stod för en fin vecka med sju av nio möjliga poäng mot bra motstånd. Dackell kan summera 64 räddningar och endast fem insläppta mål på de tre matcherna man spelat och det finns en anledning till att han fått testa på spel i Hockeyallsvenskan med Modo.

 

Backar:

Johan Pettersson, Kalix (2)

I en tuff och tät bortamatch mot Kiruna IF klev Pettersson fram och var totalt avgörande. Två mål inom loppet av två minuter från sin backplats gav Kalix en 1-2-vinst och Pettersson visar gång på gång vilken hög klass han håller.

 

Olle Hellström, Kiruna IF

Hellström smyger lite under radarn som en av dom hetaste backarna i ligan för närvarande, vilket sju poäng på tio matcher i bottenlaget KIF vittnar om. I helgens båda förlustmatcher blev det mål och dubbla assist för Hellström som fortsätter leverera offensivt kombinerat med en stabil defensiv.

 

Forwards:

Elias Edström, Teg

Islossningen var total för Teg i helgen och personifieras nog bäst av Edströms makalösa poängproduktion. Fyra poäng i 5-4-segern mot Asplöven följdes upp med sex (!) poäng i 8-5-vinsten mot Kiruna IF vilket gör att Edström landar på tre mål och sju assist bara under helgens två matcher. Edström är helt plötsligt med i toppen av seriens poängliga och att han dessutom är +6 i plus/minusstatistiken i ett Teg som totalt är -11 är ruggigt starka papper.

 

Anton Tano, Teg

Edströms vapendragare Tano stod även han för en succéhelg. Hattrick och fyra poäng mot Asplöven och tre assist mot KIF är riktigt fina siffror för Tano som hållit en jämn hög nivå hela säsongsinledningen och varit en av Tegs absolut bästa spelare sett över de 10 matcher man spelat.

 

Jesper Ylivaino, Boden (2)

Ylivaino ser ut att ha lyckats konservera sin fina form från förra veckan efter fem poäng på Bodens tre matcher i veckan. Blir det hattrick i “Veckans lag”-utnämnelser nästa vecka?

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Norra #1

Veckans lag i Hockeyettan Norra #2

Veckans lag i Hockeyettan Norra #3

Veckans lag i Hockeyettan Norra #4

 

 

//Marcus Malmsten