Islossning när Bajen besegrade Vallentuna

Hammarby tog en förkrossande seger mot Vallentuna i onsdagens hemmamatch – slutresultatet skrevs till hela 8-2!

Bajen inledde strålande, och det var en högintensiv förstaperiod med de grönvita i förarsätet under den första kvarten. I ett tidigt 5 mot 3-överläge satte Oscar Skiöld 1-0, efter ett mycket vackert förarbete av Nestor Plarsmo.
Vallentuna hade svårt att hänga med i svängarna och Bajen hade bra tryck i anfallszon, men fler mål blev det inte i perioden. Bortalaget kom tillbaka lite grann under de sista minuterna, men det var fördel Hammarby i både mål, skottstatistik och spelövertag.

I den andra perioden var spelet jämnare, och Vallentuna spelade upp sig, men Hammarbys effektivitet var snudd på osannolikt bra. På nio skott i perioden blev det hela fem mål, inom loppet av bara sju minuter!

Först ut var Marcus Jernberg som satte sitt första mål i Hammarbytröjan, och David Ljusbol ökade sedan på till 3-0. Bortalaget tog timeout, men det hjälpte föga då också Tobias Andersson och Eric Winbergh gjorde sina första mål för säsongen – den sistnämnde dessutom två stycken. 6-0 på tavlan efter två perioder, och matchen var förstås avgjord.

Spelet blev av naturliga skäl lite avslaget i tredje perioden, och det var kanske inte så ologiskt att Vallentuna fick in både en och två reduceringspuckar – den andra på en straff som Sebastian Andersson var mycket nära att rädda. Men Hammarby var inte färdiga, och Joakim Albertsson ökade på ledningen till 7-2 framspelad av just målvakten Sebastian Andersson, som därmed gjorde sin andra assist för kvällen! David Ljusbol blev Bajens andra tvåmålsskytt den här aftonen när han fastställde slutresultatet 8-2 i power play med två minuter kvar.

En sådan här kväll fanns det inte mycket att anmärka på, Hammarbys första halva av matchen var strålande och segern grundlades med fem snabba mål i andra perioden. Sebbe fortsatte att imponera mellan stolparna, och bokfördes alltså dessutom för två assist.’

Det syns tydligt att självförtroendet är på topp i Hammarbylägret just nu, vi hoppas att det kan hålla i sig över det uppehåll på 10 dagar som väntar innan nästa omgång som spelas borta mot Väsby (i Järfälla ishall). Kvällens islossning räckte inte till att bättra på tabellplaceringen, men Bajen kryper allt närmare lagen ovanför och har ett bra slagläge inför andra halvan av serien!