Veckans lag i HockeyEttan Östra #6

Denna vecka spelade de flesta lagen endast en match, några få klubbar hann med två matcher. ”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt:

Sebastian Andersson, Hammarby
28-årige Sebastian Anderssons fjolårssäsong förstörde delvis på grund av skador. Denna säsong har Sebastian inlett bra. I onsdagens match mot Vallentuna räddade han 33 av 35 skott och hade en stor del i Bajens seger. Och när Karlskrona behövde backupmålvakt i fredagens match mot AIK så var Sebastian ett självklart val.

Backar:

Hampus Falk, Visby Roma
Hampus Falk hade en tung säsong i Sollentuna ifjol. Denna säsong inledde han strålande i jumbon Hanviken som han för en dryg vecka sedan lämnade för Visby Roma. Under helgens två matcher var Hampus Falk riktigt bra och levererade två assists per match.

Felix Såsser, Sollentuna 
Sollentunas 22-årige back Felix Såsser har haft en fin start på sin tredje säsong i SHC. På elva matcher har Felix gjort två mål och sex assists. Under den gångna veckan gjorde Felix ett mål och två assists i matchen mot Visby Roma.

Forwards:
Christian Hägg, Visby Roma
Visbys assistkung Christian Hägg har haft en bra vecka. På helgens två matcher levererade 25-årigen tre nya assists och är nu uppe på ett mål och åtta assists på elva matcher.

Linus Borgman, Trångsund
AHL-proffset Andreas Borgmans 20-årige lillebror har kommit in i seniorhockeyn på allvar. I veckan levererade Borgman två mål och en assists och är nu uppe på tre mål och tre assists.

Lucas Lagerstedt, Sollentuna
21-årige Lucas Lagerstedt är med i Veckans lag för andra gången denna höst. I matchen mot Visby Roma kom två nya poäng för Lucas och därmed har han redan nu passerat sin fjolårsnotering.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Östra #1

Veckans lag i Hockeyettan Östra #2

Veckans lag i Hockeyettan Östra #3

Veckans lag i Hockeyettan Östra #4

Veckans lag i Hockeyettan Östra #5

/Mats Tjernström