Hammarby besegrade Trånkan

Hammarby studsade tillbaka direkt efter förra matchens knappa förlust, och besegrade Trångsund med 4-0 på bortais!

Hammarby inledde bäst, och det var tvåmålsskytten från senast som höll sig framme direkt – August Lindberg styrde påpassligt in ledningsmålet efter fyra minuter. Trånkan jobbade sig in i matchen och hade stundtals bra tryck, inte minst när Bajen åkte på en 2+2:a, men Sebastian Anderssons nolla förblev intakt och Oscar Skiöld kunde dessutom öka på ledningen i slutet av perioden.

Så långt kändes det stabilt, men i den andra perioden fungerade spelet inte lika bra för Hammarbys del – tur då att Sebbe var på topp och spikade igen fullständigt när hemmalaget var de som skapade mest chanser i den mållösa perioden.

Trångsund inledde den sista perioden med en spelare i utvisningsbåset, som fick komma ut i förtid då Eric Winbergh drygade ut Hammarbys ledning ytterligare i numerärt överläge. När Hammarby fick en utvisning med knappt sex minuter kvar chansade hemmalaget på att ta ut målvakten, och det kunde mycket väl ha lyckats då man parkerade i anfallszon länge. Efter drygt tre minuter med tomt mål kom dock den sista spiken i kistan, då Eric Winbergh satte sin andra balja för kvällen två minuter före slutsignalen.

Spelmässigt gick det lite upp och ner, men segern var inte orättvis – även om siffrorna kunde ha sett jämnare ut ifall Sebbe inte haft en strålande kväll mellan stolparna. Målskyttet fortsätter att fungera bra efter att det gått lite i stå i början av säsongen – Bajen har nu sex raka matcher med minst tre mål gjorda!

Närmast väntar nu tuffast tänkbara utmaning, bortamatch mot serieledande Hudiksvall som har tagit 38 poäng av 39 möjliga. Hammarby tog överraskande poäng i Glysishallen förra året – blir det en repris på lördag?

/Victor Nyström