Tuff bortamatch väntar HHC

Med bara en poäng i bagaget åker HHC efter dubbelmötet med Östersund ner till Väsby för match mot ett av de tre lag som börjat bäst med full poäng i norra AllEttan.

Matcher ser du LIVE på webb-tv

Väsby har – tillsammans med Piteå och Boden – vunnit sina inledande matcher och kommer garanterat att ta emot HHC med varma servetter och med en god portion självförtroende efter sina vinster mot Enköping i serieöppningen.

– För oss handlar det om att fortsätta tro på det vi gör och vara beredda på att det krävs en bra arbetsinsats för att vinna, säger HHC:s assisterande tränare Johannes Westring.

– Det var så små marginaler mellan seger och förlust där uppe i Östersund. Men så kan det vara på den här nivån. Ibland lyckas det, ibland studsar det fel i avgörande moment. Vi gjorde egentligen en bra match i returen mot Östersund och om vi kan fortsätta leverera sådana arbetsinsatser så kommer vi att bli svårslagna, menar ”Wesslan”.

HHC hade som bekant ledningen med 3-1 men kunde inte hålla Östersund borta. Det återstod mindre än två minuter när Östersund kvitterade och sedan hade HHC både en straff och en ribbträff i förlängningen innan Östersund ändå till slut avgjorde.

Det är klart att det kan kännas lite snopet med bara en poäng efter två matcher för östra HockeyEttans suveräna seriesegrare, men det återstår mycket och det finns absolut alla chanser att det här ändå ska ta rätt väg så småningom.

– Vi ska spela 16 matcher till innan AllEttan ska summeras. Vi får inte haka upp oss på de två första matcherna. Att det knöt sig lite i premiären berodde säkert på att det trots allt fanns en viss anspänning inför det nya, men fortsätter vi jobba lika bra som i returen i Östersund så kommer vi att få studsarna med oss, säger ”Lillis” Lövblom, som hade alla spelarna utom Isak Stenlund-Ädelgran i träning på tisdagen. Men tyvärr tog säsongen slut redan innan den ens hade börjat för HHC:s nyförvärv från Björklöven.

– Vi skapade tillräckligt många lägen för att avgöra matchen i Östersund. Egentligen gjorde vi en bra match där uppe, men vi fick ingen utdelning och därför kan vi inte heller vara nöjda. Man måste kunna visa känslor, både när man vinner och förlorar. Den östra serien är kanske lite för ojämn, så vi får för få matcher på den här nivån. Men nu vet alla vad som gäller i AllEttan. Det kommer att bli så här tätt i varenda match, konstaterar HHC-tränaren.

Att matchen mot Väsby kommer att bygga en färdväg inför fortsättningen kan vi nog räkna med. Vid förlust hamnar HHC redan nu åtta poäng efter Väsby. Vid seger handlar det istället om betydligt mer hanterbara två poängs skillnad mellan lagen…

Skribent: Lars Gösta Larsson