Lundgren åter i ÖHF

Örnsköldsvik HF kan idag meddela att Axel Lundgren återvänder till klubben.

Lundgren har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/21.

– Axel, eller ”Kuben” som han kallas, ville vi ha med i A-truppen inför säsongen 2018/19. Men då valde han studier på annan ort. Att han nu vänder åter till ÖHF känns lika bra som intressant, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF, och fortsätter:

– Under sina tre säsonger i ÖHF:s juniorlag visade han prov på ett spel och offensiva kvalitéer som gör att det ska bli spännande att se honom i Hockeyettan. ”Kuben” är också en härlig karaktär på isen som alltid sätter laget främst.

 

Lundgren som fyller 20 år i juli har Husum Hockey som sin moderklubb. Efter spel i MODO Hockey som U16-spelare kom han till ÖHF när det var dags för juniorspel. I ÖHF:s juniororganisation har han gjort 120 matcher och under dessa producerat 146 poäng, varav 67 mål.

Under säsongen 2018/19 har Lundgren representerat Björklöven och där blev det 38 poäng, varav 19 mål på 31 matcher.

– Det känns riktigt bra att få den här chansen i ÖHF. Jag är otroligt sugen på att nu dra igång försäsongsträningen och på bästa möjliga sätt förbereda mig inför issäsongen, säger Lundgren innan han avslutar:

– Tycker också det ser ut att bli en intressant trupp med hungriga spelare som vill utvecklas.

 

Debut i Hockeyettan har Lundgren redan hunnit med. Han står noterad för totalt sju matcher och två assists.