Inför Borlänge på bortaplan

Under söndagen beger sig Östersund 38 mil söderöver och närmare bestämt Borlänge Ishall för generalrepetition inför nästa helgs seriepremiär. ÖIK mötte så sent som förra söndagen Borlänge där gästerna till slut klev fram och avgjorde med drygt fem minuter kvar och segersiffrorna för dalmasarna skrevs till 1-0. Siffrorna speglade kanske inte riktigt matchen, utan publiken bjöds på hög intensitet och en hel del målchanser från båda lagen.

Borlänge har under veckan matchat mot seriekollegan Grums. Det slutade med vinst för Borlänge med 5-4 och där notoriske målskytten Markus Persson stod för två mål i vinstmatchen.

ÖIK kommer senast från en 1-0 seger på övertid mot tippade topplaget Hudiksvall i en match där båda lagen spelade tätt defensivt kombinerat med bra målvaktsspel. Värt att notera är att ÖIK:s facit senaste tre matcherna är 1-0, 0-1, 1-0.

Under lördagen tränade laget i Brunflo i och med att det i helgen är fullt upp i Östersund Arena med TV-puckens kvalspel. Extra glädjande under den träningen var att Pontus Wernersson-Libäck fick slänga av sig sin röda tröja och gå för fullt med resten av laget och ser därmed ut att vara disponibel till seriepremiären nästa helg. Elias Bjuhr är fortsatt skadad efter förra mötet med Borlänge. Marcus Fornell, Linus Wernersson-Libäck och Tony Söderman närmar sig spel igen och kommer med stor sannolikhet kunna vara till förfogande i premiärmatchen på hemmaplan mot Teg den 16/9, men den trion stannar på hemmaplan och vilar från matchen mot Borlänge.

 

Fullt ös under dagens träning i Klanghallen!

ÖIK:s laguppställning:

Målvakter:

Robin Christoffersson – Carl Hjälm

Backar:

Ludvig Carlsson – Petter Runesson

August Hansson – Adam Danielsson

Karl Markström – Niklas Nilsson

Forwards:

Anton Grenholm, Daniel Magnusson, Filip Danielsson, Marwin Ingmarsson, Axel Olsson, Ludvig Tallqvist, Jonathan Queckfeldt, Simon Lövgren, Jesper Schiöler, Sammy Andersson, Emil Pettersson, Måns Månsson, William Ehn.

Nedsläpp 19.00

Matchen webbsänds inte.

Tillsammans är vi ÖIK