Möt nyförvärven – Niklas Nilsson

Med 168 matcher i Hockeyettan i bagaget och de senaste två säsongerna har han tillbringat hos seriekollegan Kalix där han varit en viktig kugge samt även hade rollen som assisterande lagkapten så har Niklas tagit flyttlasset närmare familjen i Sveg där han ursprungligen kommer ifrån. Nu vill han vara med och bidra till att ÖIK tar nästa steg! Lär känna honom närmare i intervjun nedan.

Namn: Niklas Nilsson 

Smeknamn: Tyvärr dåligt med smeknamn på mig, är det någon som kommer på något bra så får dom säga till! 

Moderklubb: Svegs IK 

Ålder: 23 

Längd: 186 cm 

Vikt: 89 kg 

 

 

För dom som inte vet, vem är Niklas Nilsson? 

– Jag är en lugn person som inte gör allt för mycket väsen av mig. Gillar att skratta och ha kul. Umgås med vänner, sambo och vår hund. Jag älskar vintern och skoteråkning. Skulle även kalla mig själv för tidspessimist också kanske.

Har du någon dold talang som du vill dela med dig av? 

– Hmm, nej det har jag nog inte.. det är kanske en talang i sig, att inte vara speciellt bra på något annat.

Varför valde du ÖIK? 

– För att ÖIK har förutsättningarna för att lyckas, dom har samma målsättning som jag och jobbar på ett sätt som utvecklar spelaren och laget på ett bra sätt så därför valde jag ÖIK

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong? 

– Förväntningarna på mig själv är att fortsätta utveckla mitt offensiva spel och vara med och bidra framåt och samtidigt fortsätta med ett stabilt spel bakåt och vara en säker kugge, jag vill att de ska kunna känna att dom kan spela mig i alla lägen och hjälpa laget.

– Förväntningarna på laget är att inte komma sämre än förra året, vi jobbar varje dag för att vi ska gå hela vägen i år och det är målet.

Vad kan publiken förvänta sig av årets upplaga av Östersunds IK? 

– En fartfylld och rolig hockey, där vi åker skridskor i hög fart och försöker skapa en offensiv hockey med mycket målchanser och bra spel.

Vem tror du blir årets utropstecken i ÖIK?

– Jag tror att det blir Marwin Ingmarsson!

Och sist men inte minst, om du fick vara en annan person i laget för en dag vem skulle du då vilja vara och varför? 

 – Då måste jag nog säga Axel Olsson. Jag är fascinerad av hans skägg och skulle därför vilja veta hur det känns att gå och känna på det hela dagen och kamma det.

Vi tackar Niklas för intervjun och önskar stort lycka till inför lördagens möte med Kiruna AIF!

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK