VH straffade Kallinge på bortais

Vimmerby Hockey gjorde en stark bortamatch i Kallinge, och bärgade till slut två poäng efter seger 2-1 på straffar. VH hade stundtals stort grepp och spelet och skapade mängder av chanser, men var inte lika effektiva i avsluten. Kalling tog istället ledningen i mittperioden och hade greppet inför den tredje perioden. Till slut fick VH utdelning. Roman Semjonovs spelade fram Linus Ljung som direktsköt kvitteringen i nättaket. Några mer mål gjordes inte under ordinarie tid, utan matchen gick till förlängning. Inte här heller blev det några mål. Straffar fick avgöra och här var VH kallast. Christoffer Rasch, Roman Semjonovs och Pierre Gustavsson nätade för VH. Medan målvakten Oscar Walldén räddade tre KRIF-straffrar och extrapoängen följde med hem till Vimmerby.
Nu laddar VH om inför lördagens hemmamatch och derby mot Tranås.