Inför Kalix hemma

Under söndagseftermiddagen är det åter dags för hemmamatch när Kalix HC kommer på besök i Östersund Arena. Ett lag som ÖIK så sent som förra söndagen slog med 5-3 på bortaplan.

Kalix placerar sig för närvarande på sjunde plats i tabellen, strax efter Kiruna IF och Kiruna AIF som alla tre kämpar febrilt om den sista åtrovärda femteplatsen som leder till spel i Allettan. Streckkollegan Kiruna IF åkte under gårdagen på en oväntad förlust mot bottenlaget Vännäs och därav har Kalix fortfarande goda förhoppningar att ta sig ikapp i och med att man också möts i näst sista omgången av grundserien.

Som ni kunde läsa på hemsidan förra helgen så sitter bortalaget Kalix inne på en hel del kompetenta spelare i truppen. Johan Pettersson är den mest nämnvärda, en otroligt spelskicklig back som i sina bästa stunder håller Allsvensk nivå. Under sina 14 matcher den här säsongen har han producerat 12 poäng. Utöver Pettersson på backen så får ÖIK se upp med den interna poängligaledaren William Juntto och Filip Lindbäck som denna säsong fått sitt stora genombrott på seniornivå. I målet är det Jacob Carlsson och Gustav Griborn som hittills delat på ansvaret med gott resultat där båda burväktarna ligger på över 90 i räddningsprocent.

Poängtoppen Kalix:

  1. William Juntto 12 GP 5 mål 10 assist
  2. Filip Lindbäck 15 GP 7 mål 6 assist
  3. Johan Pettersson 14 GP 3 mål 9 assist

Hemmalaget Östersund kommer till spel utan flera nyckelspelare till dagens match. Petter Runesson saknas fortsatt efter tacklingen han åkte på mot Kiruna IF men är glädjande nog i lättare träning på is igen. Elias Bjuhr tränar näst intill fullt men han står dock över dagens möte på grund av skadekänningar. Kaptenen Daniel Magnusson fortsatt på skadelistan efter “saxincidenten” som tyvärr tvingade honom till operation. August Hansson drabbades av en fraktur i fingret senaste matchen och är därför borta från spel i dagens match. Och som vi skrev om häromdagen så har backen Karl Markström valt att lämna på grund av bristande speltid, det gör att juniorbackarna Adam Danielsson och William Sandström är med i matchtruppen. Utöver det så är även J-20 spelarna Filip Danielsson och Jonathan Queckfeldt uttagna.

Poängtoppen ÖIK:

  1. Pontus Wernersson Libäck 15 GP 7 mål 8 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 13 GP 7 mål 6 assist
  3. Marwin Ingmarsson 15 GP 8 mål 3 assist

Tränaren Kjell-Åke Andersson om dagens match mot Kalix:

– Precis som förra helgen vet vi att Kalix kommer att komma ut desperata och ge allt plus lite till för att ta poäng i deras jakt på Kiruna IF som förlorade igår. Kalix är verkligen ett bra lag med många skickliga spelare och vi hade en hel del problem i början av förra matchen mot dom, så vi ska se till att vara redo från start idag!

 

Östersund ställer upp med följande lag i eftermiddag:

Målvakter:

Robin Christoffersson – Carl Hjälm

Backar:

David Westlund, Erik Näslund, Ludvig Carlsson, Alfons Malmström, Adam Danielsson, Niklas Nilsson, William Sandström

Forwards:

Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Anton Grenholm, Simon Lövgren, Jesper Schiöler, Marwin Ingmarsson, Marcus Fornell, Ludvig Tallqvist, Emil Pettersson, Axel Olsson, Jonathan Queckfeldt, Filip Danielsson.

Nedsläpp 16.00

För er som inte kan ta er till Östersund Arena idag så kan ni se matchen via denna länk

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK