Kanadensare klar för Vimmerby Hockey

Kanadensaren Kristoff Kontos (-93) är klar för spel i Vimmerby Hockey under resten av säsongen, och blir också säsongens Supporterspelare.
Kontos tillhörde franska topplaget Gap under förra säsongen, där han gjorde 38 poäng på 44 matcher (9+29) i den högsta franska ligan (Ligue Magnus).
Nu blir det spel i ATG Hockeyettan för den spelskicklige kanadensaren..
– Det är en spelare som spelar med fart och lever mycket på sitt skott och spelsinne. Han kan spela både ytterforward och center. Vi har fått många goda vitsord från kontakter i Kanada som säger att det är en spelare med hög offensiv potential, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.
Kristoff Kontos har under sin karriär även spelat i den nordamerikanska juniorligan OHL, proffsligan ECHL och för ett av de bästa kanadensiska collegelagen, St: Francis Xavier University i Nova Scotia.
Han är också son till förre kanadensiske landslagsmannen Chris Kontos som 1994 spelade OS-final mot Sverige i Lillehammer och gjort över 200 matcher i NHL för bland annat Tampa Bay Lightning.
Kristoff Kontos anländer till Vimmerby om en dryg vecka, och förutsatt att all pappersexcercis går som förväntat kommer han att vara spelklar när Fortsättningsserien drar igång den 28 december.
– Vi har en längre tid jagat offensiv förstärkning och nu har vi gått i land med en av dessa. Målet är att stärka truppen ytterligare inför omstarten efter jul för att ha bästa tänkbara förutsättningar att vara med och slåss om seriesegern och gå till play off den vägen, säger Morgan Persson.