Inför Teg borta

Dags för grundseriens allra sista match när ÖIK tar sig upp till Umeå och A3 arena för ett möte med ett av Hockeyettan Norras succélag. Teg placerar sig i dagsläget på tredjeplats i tabellen, 2 poäng bakom Östersund som innehar andraplaceringen bakom serieledande Piteå som har ett mer plusmål än ÖIK och är därmed i ledning på målskillnad.

Kvällens match är betydande ur flera punkter där man dels ska sätta sig i respekt inför kommande möten i Allettan men där det också står en serieseger på spel (förutsatt att andra matcher går rätt väg resultatmässigt).

I den spännande streckstriden om den åtråvärda femteplatsen som innebär spel i Allettan så är det två lag som är inblandade i den bataljen, Kiruna IF (just nu femma) och Kiruna AIF som är en poäng bakom Kiruna IF men med betydligt sämre målskillnad. Vem av dessa lag som ÖIK får möta efter jul återstår alltså att se.

Över till kvällens motståndare Teg som ÖIK mötte redan i seriepremiären där Umeålaget också gick segrande ur bataljen efter förlängning. Teg är ett lag som många höjt på ögonbrynen åt, men ser man till kompetensen i laget som man har så är en topplacering fullt realistiskt.

Sebastian Manberg, Elias Edström och Anton Tano är spelare av hög klass på denna nivå och dessa herrar får ÖIK se upp med i kvällens match. Utöver det så har Marcus ”Messy” Jonsson förstärkt Teg under hösten och han är en spelare som bidrar med både rutin och karaktär till laget efter sina 433 matcher i Hockeyallsvenskan. I målet har motståndarna en kompetent sista utpost i Skellefteåbördige Arvid Stenmark som har ett antal säsonger bakom sig i Hockeyettan där han bland annat representerat Kiruna och Helsingborg. Arvid är nu inne på sin andra säsong och har hittills spelat 12 matcher med 92.5 i räddningsprocent vilket får ses som väldigt bra.

Poängtoppen Teg:

  1. Sebastian Manberg 17 GP 4 mål 19 assist
  2. Elias Edström 16 GP 7 mål 14 assist
  3. Anton Tano 15 GP 12 mål 6 assist

ÖIK kommer till kvällens match med flertalet spelare på skadelistan. Sedan tidigare är Daniel Magnusson, August Hansson, Alfons Malmström och Marcus Fornell borta ur spel. Nu kan vi även addera Jesper Schiöler, Pontus Wernersson Libäck och Marwin Ingmarsson  till den långa listan. Som ersättare till ovanstående nämnda har vi därför flyttat upp flertalet juniorer från vårat serieledande J20-lag. Totalt sju stycken juniorer innehåller kvällens matchtrupp(!)

Poängtoppen ÖIK:

  1. Pontus Wernersson Libäck 17 GP 7 mål 8 assist
  2. Marwin Ingmarsson 17 GP 8 mål 6 assist
  3. Linus Wernersson Libäck 15 GP 7 mål 6 assist

Östersund ställer upp med följande lag mot Teg:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

Adam Danielsson(född-00), Hampus Lindström(-01), David Westlund, Erik Näslund, Ludvig Carlsson, Niklas Nilsson.

Forwards:

Sammy Andersson(-00), Filip Danielsson (-00), Jonathan Queckfeldt (-00), Jesper Fastesson(-01) Emil Pettersson(-00), Axel Olsson, Ludvig Tallqvist, Simon Lövgren, Tony Söderman, Anton Grenholm, Elias Bjuhr, Linus Wernersson Libäck.

Klicka på länken för att komma till kvällens webbsändning

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK