Östersunds IK – Inför Playoff 2 Mariestad

Efter att ÖIK tagit sig vidare från den första rundan av Playoff är det nu dags för nästa steg där Mariestad står för motståndet. 

Matchserien avgörs i bäst av tre matcher där ÖIK börjar på hemmaplan i Östersund Arena under tisdagskvällen och bortamatcherna spelas i Mariestad under fredagen och eventuellt lördagen.

Motståndarna Mariestad stod för en fin grundserie där man vann Hockeyettan Västra, fem poäng före Borlänge. Väl i den starka södra Allettan tog man en stabil tredjeplats vilket vittnar om att laget besitter kvaliteér och bör ses som stora favoriter i denna matchserie.

Mariestad tränas av rutinerade Andreas Appelgren som till denna säsong vände hemåt efter sejourer i Leksand, Västerås och Södertälje. I målet har man duktige Tobias Sandberg som under flertalet säsonger tillhört det absoluta toppskiktet av målvakterna i Hockeyettan.

Håll ögonen på:

Lukas Söderlund – Junioren gjorde ifjol 22 mål för Grums i Hockeyettan Västra. Till denna säsong tog han steget till Växjös juniorer och där fortsatte produktionen i J20 Superelit (14 mål på 26 matcher) innan han återigen var tillbaka i Hockeyettan och Mariestad där han nu mäktat med 12 mål på 18 matcher under Allettan.

Douglas Lögdal – Den Timråfostrade forwarden är inne på sin åttonde säsong i Hockeyettan och har varit en notorisk poänggörare där större delen av dessa är framspelningar till mål. Det vittnar hans 29 assist om denna säsong.

Poängtoppen Mariestad

  1. Douglas Lögdal 40 GP 10 mål 29 assist
  2. Jesper Lindén 39 GP 21 mål 14 assist
  3. Eddje Davjdsson 36 GP 9 mål 23 assist

Läget i ÖIK inför matchen:

Till kvällens match är alla spelare tillgängliga och hemmalaget kommer till spel med 7 backar och 13 forwards.

Poängtoppen ÖIK

  1. Pontus Wernersson Libäck 34 GP 12 mål 18 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 33 GP 13 mål 14 assist
  3. David Westlund 27 GP 3 mål 16 assist

Klicka här för att säkra era favoritplatser redan nu.

Klicka här för att komma till webbsändningen av kvällens match