Tue 13 Apr Slut
Hockeylag NYB 9
Hockeylag MAR 1
Tue 13 Apr Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag TRO 2
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Fri 16 Apr 18:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

ESK vann mot Piteå trots röriga slutminuter

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

Enköping besegrade Piteå i ATG Allettan Norra med 4-3 efter straffar i en match vars avslutning blev det stora diskussionsämnet i eftersnacket. Domarbesluten i matchens slutskede var många, röriga och definitivt inte till hemmalagets fördel.

– Skönt med seger även om jag tycker att vi förtjänade tre poäng idag, sa ESK-tränaren Patrik Fagerlund till Lokalsport efter matchen.

Visst kan man hålla med Fagerlund. Fram till vara dryga fem minuter återstod av den tredje perioden hade Enköping spelat till sig en fullt rättvis 3-0-ledning efter mål av Edvin Wiklund, Ludde Wallin och Kalle Sand. Hemmalaget hade också sin bäste spelare i Pontus Hagman i målet, som storstilat redde ut Piteås många chanser.

Men de kaosartade sista fem minuterna kan Piteå göra tre mål och ta matchen till förlängning. Domare Stefan Johansson dömer ensidigt bara utvisningar till hemmalaget (förutom några dubbelutvisningar när det gruffades) och alla tre Piteåmål kommer i powerplay sista fem. Hemmalaget hade stora synpunkter på bedömningarna.

 

Piteå kvitterar med 24 sekunder kvar

– Jag har aldrig varit med om någon liknande domarinsats. Vi får inte ett powerplay. Jag är vet inte vad jag ska säga. Jag är mållös, säger tränare Patrik Fagerlund till Enköpings-Posten.

Blott 24 sekunder återstod när SHL-meriterade veteranen Magnus Isaksson kvitterar till 3-3.

Förlängningen blir mållös och i straffarna tar målvakten Pontus Hagman alla tre medan ESK:s poängkung Daniel Andersson avgör som enda utespelare att göra mål på sin straff.

 

“Vi borde haft sex-sju utvisningar med oss”

– Jag tycker att vi följer vår gameplan första 55 min och leder också rättvist. Sista fem är kaosartade med en massa utvisningar. En del onödiga, men jag tycker att vi skulle haft en sex eller sju utvisningar med oss och får inte en enda. Istället är det Piteå som får spela Powerplay och äter sig in i matchen. Är ändå glad att vi lyckas reda ut spelet i numerärt underläge och ta hem segern och två poäng, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund till Lokalsport.

Med tre matcher kvar (nio poäng som mest) är det nu sju poäng upp till just Piteå på sista slutspelsplatsen. Teoretiskt lever hoppet men frågan är hur stor chansen är i praktiken då även Kalix och Borlänge är med i den striden.

 

Bra chans till Play-in

Däremot har ESK mycket goda chanser att spela till sig en plats i “play-in”, ett slags förkval där man ställs mot en av seriesegrarna i någon av fortsättningsserierna i bäst av tre matcher. Om playinplatserna står det just nu mellan Kalix (20 poäng men två matcher mer spelade), Borlänge (15 poäng) och ESK (15 poäng) och en av dessa ska bort.

I nuläget är det Halmstad, Surahammar, Vännäs och Vallentuna som leder sina respektive fortsättningsserier.


TV: Se höjdpunkterna från matchen >>


Mer om matchen:

Lokalsport: “ESK rånade på poäng!”
Enköpings-Posten: “Aldrig varit med om någon liknande domarinsats”
Enköpings-Posten: “Tre ESK-spelare som var heta spelare mot Piteå”

 


ESK Hockey – Piteå HC 4-3 (2-0,1-0,0-3,0-0,1-0)

Skott: 26-41 (9-11,11-13,2-15,3-2,1-0)

Period 1: 1-0 (07:26) Edvin Wiklund, 2-0 (16:04) Ludvig Wallin.
Period 2: 3-0 (29:48) Karl Sand.
Period 3: 3-1 (55:17) Petter Mäkitalo, 3-2 (58:11) Carl Becker, 3-3 (59:36).
Period 4: X
GWS: Daniel Andersson

PIM: 41 (4:2:35:0:0:) – 27 (2:0:25:0:0)Junioren Edvin Wiklund svarade för en fin soloprestation när han satte 1-0 till ESK. Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu