Nödvändig seger för Hudik Hockey

Det kommer att bli en tredje och avgörande match mellan Hudik Hockey och Piteå i ATG HockeyEttans slutspel. Piteå vann ju första åttondelsfinalen i tisdag, medan HHC tog en nödvändig seger i returen på hemmais på långfredagen.

Fotograf: FlyWoodStudio.

– Vi fick kriga in i det sista, men det var en grymt skön seger, sa tränaren Magnus Nilsson efter 2–1 (1–0, 0–1, 1–0).

Det var vinna eller försvinna som gällde för Hudik Hockey. Nu blev det ”vinna” efter en gastkramande match där #85 Lukas Enqvist blev matchvinnare med sitt 2–1-mål i den tredje perioden. En förlust och säsongen hade varit över.

– Piteå är ett svårspelat lag, men jag tycker att vi börjar intensivt och bra och vi får ju också ett tidigt ledningsmål. Sedan går vi ner oss en aning, sa Nilsson.

Precis som i matchen uppe i Piteå tisdags var det #24 Axel Levander som hade HHC:s första målchans. Den här gången träffade han underkanten av ribban bakom Piteås målvakt John Westermark.

Det blev ändå en tidig hemmaledning sedan #12 Christoffer Jansson forcerat in pucken efter en öppnande passning från kedjekompisen #29 Jesper Wiberg, och det var HHC som skapade de hetaste målchanserna i den första perioden. Såväl #20 Henrik Marklund som #9 Marcus Sirén hade fina lägen att öka på ledningen men John Westermark svarade för två kanonräddningar.

Piteå hade också en del chanser men även #25 Andreas Bosson spelade stabilt i HHC-målet.

Han kunde dock inte hindra Joakim Högberg från att kvittera 33 sekunder in i andra perioden. #55 Andreas Söderberg såg ut att ha pucken under kontroll bakom den förlängda mållinjen när han plötsligt gick omkull. Högberg snappade åt sig pucken, tog sig in framför Bosson i målet och sköt första skottet i stolpen innan han slog in 1–1 på sin egna retur.

– Vi gör en genomgående en bra match, men jag tycker ändå att vi bjuder på lite för mycket, sa Nilsson.

1–1 efter två perioder och helt öppet inför den tredje, och alla förstod att nästa mål skulle bli oerhört viktigt. Det kom 7.19 in i perioden sedan Marcus Sirén släppt pucken till #58 Filip Lander som sköt direkt. Landers skott träffade Westermarks hjälm och pucken studsade ut till Lukas Enqvist som vispade in returen.

Därmed var HHC i förarsätet och än mer såg hemmalaget ut att ta kommandot när Marcus Sirén slog in nästa puck i mål efter 11.55, men efter en konferens mellan domarna dömde man bort mål för spelare i målgården.

Piteå satsade allt framåt, men Andreas Bosson höll tätt och när slutsignalen ljöd så stod det fortfarande 2–1 på resultat-tavlan.

– Trots att vi vinner så tycker jag inte att vi får ut det vi kan, vi har absolut mer att ge. Det har varit två jämna matcher så här långt och nu är det bara att åka hem och ladda för en tredje match, sa Nilsson.

– Jag känner mig trygg och vet vad grabbarna kan, och vi ska bara vinna även nästa match.

Skribent: Christer Stridh