Östersunds IK – Inför match två

Inför match två i kvartsfinalserien är förutsättningarna enkla i och med att ÖIK tog hem den första matchen i Östersund Arena. Vinner Östersund är man vidare till kvalserien till Hockeyallsvenskan, vid förlust väntar en tredje och direkt avgörande match mot Hudiksvall.

Så pressen ligger på storsatsande men unga Hudiksvall som kan få se säsongen ta slut ikväll mot ett Östersund som kan spela något mer avslappnat. Alla som känner till lagen väl vet även att det är möten av derbykaraktär och att man alltid kan förvänta sig fysiskt spel.

Tar vi en titt på Östersunds trupp till kvällens match så är laget intakt sedan senaste matchen och därmed mönstrar man fullt manskap till kvällens tuffa drabbning.

Poängligan slutspel Östersund:

  1. Carl Skärström 4 matcher, 3 mål 3 assist
  2. Brett Boeing 4 matcher, 1 mål 5 assist
  3. Janne Kivilahti 4 matcher, 2 mål 2 assist

Motståndarna Hudiksvall

Hudiksvalls lagbygge till den här säsongen genomgått stor renovering av lagbygget. Ut med det gamla och in med det nya kan man säga då sportchefen Lars “Lillis” Lövblom valt att satsa ungt med spelare med stor utvecklingspotential. Under säsongens gång har man också valt att kicka tränaren Per Ljusteräng och ersatt honom med delat ansvar för Magnus Nilsson (tidigare ass coach) och Johannes Westring(uppflyttad från J20), bägge dessa herrar känner klubben väl då dom under flera år spelat och även tidigare tränat laget.

Ser man till Hudiksvalls trupp så har man flertalet intressanta namn där backsidan kanske är den mest meriterade. Gustav Nielsen, Filip Lander, Andreas Söderberg, Sebastian Björnstad och Hugo Enock är alla spelare som varit på högre nivåer och är en stor anledning till att Hudiksvall börjat starkt i Allettan.

Tar vi en titt på forwardssidan så ska vi definitivt nämna trion Christoffer Jansson, Adam Byström-Johansson och Jesper Wiberg dessa herrar bildar också en fruktad kedja som gjort mycket poäng och alla ligger även topp tre i Hudiksvalls interna poängliga.

Spelare att hålla ett extra öga på:

Andreas Söderberg

Storväxt back som är draftad av Chicago Blackhawks. Har flera säsonger bakom sig i Hockeyallsvenskan och SHL men tog denna säsong klivet ner till Hockeyettan för att sedan göra ytterligare ett avstamp uppåt i systemen. Söderberg har främst sina styrkor i det defensiva men har denna säsong i Hockeyettan verkligen fått fart på sin offensiva produktion, 35 poäng på 44 matcher är otroligt starkt.

Poängligan slutspel Hudiksvall:

  1. Andreas Söderberg 4 matcher, 4 assist
  2. Jesper Wiberg, 4 matcher, 2 mål 1 assist
  3. Hannes Lindström, 4 matcher, 1 mål 2 assist

Nedsläpp 18.00 i Helsingehus Hockeyarena, Söderhamn

Matchen kan ni se via Sportbladet genom att klicka HÄR

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK