Östersunds IK – Ny sportchef för juniorlagen!

Östersunds IK kan idag presentera en ny sportchef på juniorsidan. Det är ingen mindre än Christer Dahlén som kommer att axla den rollen. Han har en tidigare bakgrund i ÖIKs sportkommitté där han jobbat med frågor och ledartillsättning kring juniorlagen men tar nu en ännu tydligare roll som sportchef för juniorerna i klubben. Utöver erfarenheten som ledare så har Christer även en lång och gedigen erfarenhet som spelare och det är något som han nu tar med sig in i den nya rollen. Hemsidan tog kontakt med Christer för en pratstund kring nutid och framtid i juniorlagen.

Varför väljer ÖIK att tillsätta en Sportchef för juniorer?

 – I ÖIKs led i att nå Allsvenskan vill vi tydliggöra ansvaret för Juniorerna inom föreningen och ge ledare inom respektive lag bra förutsättningar för att bedriva utbildning och utveckling.

Vad vill du förändra inom juniorverksamheten?

 – Utan att vara helt insatt så vill jag öka noggrannheten från spelare och ledare. För att ta några exempel så tycker jag att när man tränar så har man två klubbor i båset, om en går av behöver man inte gå och hämta en ny i förrådet. Man glider inte till båset när man byter, du hänger upp din matchtröja. Du äter och sover ordentligt osv. Detta tycker jag är enkla saker att ändra på.

Vad blir det för skillnader i din nya roll gentemot din tidigare roll i sportkommittén?

– Jag kommer fortfarande vara sammankallande i Sportkommittén men vi har tydliggjort ansvaret för juniorfrågorna

Det har varit ett tufft år med väldigt få matcher för grabbarna i juniorlagen, hur ser egentligen framtiden ut för våra juniorspelare?

– Framtiden för juniorspelarna ser absolut bra ut under förutsättningen att vi får till matchande till hösten men den egna individens drivkraft är väldigt avgörande, klubben ska givetvis försöka ge spelarna rätt förutsättningar för att vara så förberedd som möjligt till hösten.

Har klubben någon målsättning i antal egna spelare i a-laget? Hur ser framtiden ut där, kommer det fortsatt att lyftas upp lika många som tidigare säsonger? 

– ÖIK har ju som målbild att 70% av spelarna i A-laget ska komma från närområdet. Har vi en bra juniorverksamhet så ökar möjligheten till fler juniorer in i A-laget, dock är det prestation och driv som avgör om man spelar i ÖIKs A-lag. Kvoterar inte in spelare i A-laget varje år. Man får inte glömma att ÖIK är topp-6 i Hockeyettan i år vilket medför knivskarp konkurrens om en plats.

Något många undrar är hur arbetet med mental träning ser ut, det är ju något som arbetats med tidigare och gett goda resultat. Fortsätter man med det?’

– Vi har en plan inom juniorlagen som vi vill försöka sätta ett ramverk kring och i den planen ingår mental träning.

Sist men inte minst, hur går det med rekryteringen av ledare till de olika juniorlagen?

– Vi ligger lite före än tidigare år men ännu är det är det några roller som ska tillsättas.

Vi tackar Christer för pratstunden och önskar stort lycka till med nya uppdraget!

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK