VH stänger målvaktssidan – Robin Christoffersson blir första nyförvärvet

Första nyförvärvet i Vimmerby Hockeys trupp 21/22  har satt bläcket på kontraktet. Leksandsfostrade målvakten Robin Christoffersson (-97), som kommer närmast från Östersund i den norra hockeyettan, bildar målvaktspar ihop med Gustav Bågenvik kommande säsong. 

Robin Christoffersson har erfarenhet från fyra säsongers spel i hockeyettan. Först i Wings, därefter en säsong i Malung och nu senast två säsonger Östersund. När han ansluter till Vimmerby kommer han därmed provat på spel i samtliga serier i hockeyettan. 

Han landade på en räddningsprocent på 90,8 under den senaste säsongen. 

– En välskolad, tävlingsinriktad och ambitiös målvakt i en bra ålder, som vill framåt i karriären. Ett perfekt komplement till Gustav Bågenvik, som borgar för att vi har en riktigt stark målvaktsduo även under kommande säsong, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

24-årige Robin Christoffersson ser fram emot att komma till Småland. 

– Det ska bli sjukt roligt. Jag känner verkligen att det finns utvecklingspotential, både för mig själv och laget. Det är en professionell förening som har tydliga mål, och det har jag också, säger Robin Christoffersson. 

Robin Christoffersson beskriver sig som målvakt såhär: 

– Jag är en vinnarskalle, som tycker om att vinna matcher. Jag spelar ganska aggressivt, men spelar mycket på min spelförståelse och vill utstråla ett lugn i mitt målvaktsspel, säger han. 

Kontraktet är skrivet över säsongen 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning).
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning)