Poängstark finsk center förstärker Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey värvar ytterligare en center från finska Mestisligan. Det handlar om 23-årige Tatu Kokkola (-97), med 137 poäng (58 mål + 79 assist) på 191 matcher (inklusive playoff) för IPK och Jokipojat under de fyra senaste säsongerna. 

Han kommer närmast från topplaget IPK, samma klubb som Niki Koskinen hämtades från förra veckan. 

– Det har varit en liten strategi att ta hit två finska spelare från samma klubb, som känner varandra både på och utanför isen. Det blir en trygghet för alla, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Tatu Kokkola slog igenom i Mestis säsongen 17/18 när han gjorde flest mål av samtliga rookies i ligan (20 mål). Han har tidigare känt på Liigaspel och Champions Hockey League i KalPa och varit en del av det finska juniorlandslaget. 

– Tatu är en toppcenter i Mestis. Han har offensiva spetsegenskaper, är vass i powerplay med fin blick för spelet och har ett sylvasst skott. Men han är också en väldigt stark tekare och en snabb skridskoåkare som även behärskar det defensiva spelet. Vi får hit en komplett spelare, och är väldigt nöjda med att han väljer Vimmerby Hockey, säger Morgan Persson. 

Kontraktet löper över säsongen 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22

Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20), William Dageryd (ny från Boden).
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning), Niki Koskinen (ny från IPK), Philip Elgestål (ny från Mariestads BoIS), Tatu Kokkola (ny från IPK)
Head coach: Staffan Lundh.
Målvaktstränare: Nanna Holm Glaas.

Foto: Mestis.fi