Inför Hanhals – Skövde IK

Så kom då äntligen den första segern i lördags och det känns naturligtvis bra. Hur det än är med träningsmatcher så smakar det naturligtvis alltid otroligt mycket bättre med en seger än det omvända, dessutom visar segrar att man troligtvis är på rätt väg. Kan Skövde IK följa upp med ytterligare en seger när man under onsdagen åker ned till Kungsbacka för att möta Hanhals ”Kings” i den femte träningsmatchen?

Idag får jag inte säga grattis till Fredrik utan mitt emot mig denna tisdagskväll sitter presidenten i J-K MC. Grattis!

-Ja tack så mycket, svarar Skövde IK:s andretränare Jimmy Krusell.

Fredrik, han blev upptagen med annat?

-Ja det blev en liten utbildning istället, vi har ett litet föreningsbesök. Det sker några gånger per år så han är på andra grejer ikväll.

Då får du berätta om matchen senast?

-Jag tycker väl att det fanns många positiva delar i matchen och det var en rätt rolig match. Vi kom ju från Tranåsmatchen där och tyckte det fanns mycket bra som vi kunde bygga vidare på. Vi startar väl matchen riktigt bra. Någon slags dipp kan jag tycka i slutet av första och som vi tar med oss lite in i andra där också som vi pratar om och ändå reder ut. Sedan är det kul att få igång lite målskytte och få göra lite och det blir en hel del powerplay för oss också som vi kan utnyttja. Sedan tycker jag att det är en rätt så stabil insats över lag faktiskt.

Det blev lite svajigt där i andra perioden, mycket fram och tillbaks?

-Det var det och det är väl något som vi också pratade om och som vi också kanske behöver lära oss att hantera lite hur vi tar oss ann motståndarna beroende på hur matcherna utvecklar sig. Vi har ändå ledningen där och tycker att vi kan stå emot lite bättre mentalt och inte sänka oss så men vi reder ut det och kommer tillbaka bra.

Jag frågade inte Fredrik sist vad han ville se av laget i Halmstadsmatchen men fick ni se vad ni ville se?

-Ja det fick vi väl göra. Vi är fortfarande mycket i våra grunder och hur vi vill spela och se lite hur det utvecklar sig och vi provar lite olika formationer och så också men som sagt tidigare, både i Tranåsmatchen och i matchen senast så tycker vi att det börjar sätta sig mer och mer. Man ser lite mer tydligt också hur vi vill ha det så det var många positiva delar där.

Det var en rätt så grinig match, fick ni med er några skador eller var det bara blåmärken?

Nej det var bara lite blåmärken.

Och Anton Blomberg sprutade in mål. Han hade ju redan höga förväntningar på sig från supporterled, vad är era förväntningar på honom?

-Haha, ja de blev inte mindre nu. Nej man han är ju en målskytt, han har ett himla fint sinne för att hitta målet och har ett riktigt fint avslut så det är klart att han är här för att göra mål. Sedan kanske man inte kan kräva att han ska göra fyra mål i varje match men det är klart att det är roligt, det är det!

Lördagsmatch senast, var ni lediga på söndagen?

-Söndag var vi lediga.

I en träningsmatch, hur mycket går ni in och coachar för en seger med att kanske toppa laget i slutet och sådant?

-Inte så jättemycket, framförallt inte i början med de första matcherna. Det blir mer ju vi längre in vi kommer i träningsmatcherna att det blir på riktigt om man uttrycker sig så. Man ska ändå vara förberedd och klara till en seriestart och det är väl en sådan fas vi är lite inne i nu att vi tränar lite mer power och boxplay och sådant men vi går inte in för det som på en riktig seriematch, det har vi inte börjat med ännu. Sedan vill man alltid vinna och man kan coacha lite men än så länge har vi låtit det rulla på ganska bra.

I samband med träningsmatcher, pratar ni något med motståndartränarna och kanske utbyter lite erfarenheter?

-Nej det är faktiskt ingenting i stort sett och det kanske har lite med pandemin att göra också att man håller sig lag för lag och det kan vara lite avspärrat i korridorer och vi går inte fram och hälsar på dem i båset heller utan man vinkar bara lite och hälsar på varandra så. Det blir inget utbyte innan match eller att man pratar med dem direkt.

Befinner ni er där ni vill vara i uppbyggnaden såhär långt, vad ligger träningsfokus på?

-Jo men det gör vi och det är väl som vi har sagt innan att det är mycket grunder, vårt försvarsspel framförallt. Men det börjar komma mer och mer med spelvändningar och anfallshockey och de bitarna så vi ligger väl med där vi tycker att vi ska vara men sedan behöver man snäppa upp de bitarna under resans gång så man är beredd när det väl gäller sedan.

Hur går tankarna inför onsdagens match, vad förväntar ni er, vad vill ni se?

-Först och främst ska det bli kul att få en match snabbt inpå så det blir lite som vanligt, det har varit lite långa uppehåll mellan de första matcherna. Sedan är det att fortsätta på de bitarna vi pratar om och som vi tränar på och som vi har sett i framförallt de två sista matcherna. Vi vill fortsätta lite på inslagen väg, att det är vi som ska kunna styra och ställa lite vad det är som händer ute på isen oavsett om vi har momentum i matchen eller om vi får försvara oss eller vad det än är. Vi vill vara med och kunna styra matchbilden och fortsätta med vårt försvarsspel och anfallshockeyn givetvis.

Vilka saknas i onsdagens laguppställning och varför?

-Sundin (Anton) saknas ju sedan tidigare. Sedan har vi Wallin (Robin) som är på utbildning med jobbet. Vi har Forsmark (Oscar) och Martin (Olsson) som är på skadelistan.

Vem får vädra sina målvaktsskydd?

-Hugo (Fagerblom) får chansen igen.

Sedan måste du ju berätta lite om din nya motorcykel också?

-Haha, ja jag har varit och köpt en ny hoj men jag har inte fått hem den ännu. Jag ska hämta den i helgen är tanken.

Aha, du har inte fått hem den ännu?

-Nej jag var och tittade och provkörde lite och bestämde mig för affären. Den är i Strängnäs, jag får hem den i helgen och det blir spännande.

Då har du en annan till salu också med andra ord?

-Ja den ska säljas.

Då får jag önska lycka till med både motorcykel och match!

-Tackar så mycket.

Matchen sänds på webbteve och länk till sändningen hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=50598

Har du frågor eller tankar till Skövdetränarna går det bra att maila dem till mig på [email protected]

Är du sugen på livehockey med Skövdegrabbar kan du under onsdagskvällen se J18 hockeyderby på Billingehov när Mariestads kiddar kommer på besök. Till helgen spelar J20 med start klockan 14 på lördag och på söndag är det ännu en J18 match och den matchen börjar klockan 15. Fritt inträde och kiosken är bemannad.