Topptippade Mariestad gästar Bahcohallen

Den första stora prövningen är nu här för Enköpings SK när man på onsdagskvällen ska ta sig an det av många topptippade Mariestad BoIS hemma i Bahcohallen.

Många håller Mariestad som skyhöga favoriter i den västra divisionen av ATG Hockeyettan och kanske till och med i hela ettan. Ifjol nådde man hela vägen till kvalserien till allsvenskan och till den här säsongen har man förstärkt rejält.

Från andra Hockeyettanklubbar har man uppenbarligen haft siktet på rejäla poängspelare och bland dem ser vi bland annat Jesper Broeng (från Lindlöven), Albin Kedbrant (Visby), Philip Norberg (Kalix) och Oliver Kandergård (Forshaga).

Sammanlagt noterar vi hela 131 poäng på dessa fyra spelare, som alla var i poängligans toppskikt i sina klubbar ifjol.

Därtill lyckades man även förlänga med finske Joonas Alanne, en spelare med över 200 matcher i finska högstaligan på sitt CV.

På förlustsidan noterar vi bland annat Liam Nilsson som vi ju numera hittar i den grönsvarta ESK-dressen.

Tränare med bragdmeriter från Leksand

I glappet mellan fjolårets grundserie och Alletta reste ESK till Mariestad för träningsmatch. Den avgjordes på straffar till Mariestads fördel.

Skaraborgarnas huvudtränaren Andreas Appelgren har bland annat ett förflutet som huvudtränare i Leksands IF där han under sina fyra säsonger satte sin höjdpunkt med avancemang till SHL säsongen 12/13.

Hittills i år har man spelat fyra träningsmatcher varav tre med seger. Segrarna noteras mot Borlänge (6-1), Dalen (4-2) och Hanhals (5-2) medan förlusten kom mot allsvenska Karlskoga (0-4).

Beträffande fjolårets träningsmatch mot ESK säger Appelgren följande till Mariestads hemsida:

– Ja det var en bra match! De kom tvåa i östra ettan då, och det ska bli roligt att möta topplagen från de andra serierna och det blir en bra värdemätare. Det var en match i hög fart och de spelade lite småfult när det behövdes, så det lär bli en tuff match igen. Det var en väldigt rolig match förra gången, högt tempo och anfallshockey, så det ska bli roligt att möta dom igen.

Trio kvar på sjukdomslistan 

ESK-tränaren Christofer Eriksson kommer till spel utan Gustav Lindberg, Hampus Lindström och Martin Jonsson, som alla fortfarande är kvar på sjukdomslistan.

– Hoppas vi hittar tillbaka till vårat höga tempo och energin. I spelet vill jag se att vi vågar äga puck med tålamod. Och även att vi är kreativ i vårat spel över hela planen, säger han i en intervju med Lokalsport.nu.

Text & foto: Håkan Hagman

 

MARIESTAD BOIS
Placering ifjol: 4:a i kvalserien till Allsvenskan
Poängkung (ifjol): Jesper Lindén – 36 poäng på 40 matcher
Tidigare ESK-spelare i årets lag: Ingen
Kuriosa: Poängkungen Jesper Lindén har släktingar boendes i Enköping.

TRUPPJÄMFÖRELSE: MBOIS – ESK 3-1
SHL-erfarenhet (matcher): 12 – 6
Hockeyallsvenskan (matcher): 151 – 446
Finska Liiga (matcher): 218 – 0
Egen förening (matcher): 1630 – 1292

MATCHEN:
Arena: Bahcohallen, Enköping
Matchstart: Onsdag 15/9 kl 19:00
Biljetter: Fri entré/max 300 pers – boka fribiljett här >>
TV-sändning: Sänds via Hockeyettan Play >>
ATG:s odds: Ej spelbart