VH-seger efter straffar i genrepet

Vimmerby Hockey vände underläge 1-4 till seger 5-4 efter straffar i fredagens träningsmatch hemma mot Nyköping.

VH förde spelet i matchen, vann skotten, men var ineffektivt och inte lika distinkt i avsluten som bortalaget i de två första perioderna.

Nyköping tog vara på sina chanser och hade ledningen med 4-1 inför den tredje perioden.

Men återigen visade VH-laget prov på sin förmåga att kunna vända på besvärliga underlägen. Hemmalaget gick från 1-4 till 4-4 i den tredje perioden, och hade även bud på ett segermål under ordinarie tid.

Matchen gick till förlängning, och här inledde Nyköping med spel i spel fyra mot tre i närmare två minuter. Men hemmalaget klarade den anstormningen, och i spel tre mot tre hade bland annat Johan Schreiber och Todd Winder ett fint läge att avgöra. Men fick inte in pucken.

Istället fick straffar avgöra vart segern skulle hamna.

Det blev bara en målskytt. VH:s Philip Elgestål sköt pucken kliniskt över ena benskyddet på Nyköpingsmålvakten Daniel Fahlström. När sedan Gustav Bågenvik i VH-målet räddade två straffar och såg den tredje bortastraffen gå i målramen hade VH vunnit med 5-4. Elgestål återigen matchvinnare i overtime för VH således.

Nu väntar en träningsvecka innan det är dags för seriepremiär nästa söndag, hemma mot Kalmar HC.

Matchfakta Vimmerby Hockey – Nyköping 5-4 e.s (1-2, 0-2, 3-0, 0-0, 1-0)
0-1 Joakim Stjern Svensson
1-1 Tatu Kokkola (Christian Lindberg, spel fem mot fyra)
1-2 Elias Jacobs
1-3 Joakim Stjern Svensson
1-4 Sören Dietz Larsen
2-4 Philip Elgestål (Tatu Kokkola)
3-4 Tatu Kokkola (Gustav Jansson)
4-4 Todd Winder (Niki Koskinen/Lucas Jidenius)