Jidenius gjorde hattrick när VH vann derbyt

Lucas Jidenius avgjorde mot Krif i onsdags – och fortsatte med hattrick i derbyt mot Tranås, där Vimmerby Hockey vann med 5-3.

Fyra mål på två matcher och fem mål på de fem inledande matcherna. Det är nyförvärvet Lucas Jidenius facit i Vimmerby Hockey såhär långt.

Han påbörjade sitt hattrick när han gav VH ledningen med 1-0 i den första perioden, där han förvaltade en fin passning från Måns Krämer, gick runt målvakten och lade in ledningspucken.

Tranås kvitterade visserligen i den andra perioden. Men VH svarade direkt med fyra raka mål i powerplay. Två av dessa från Lucas Jidenius, som fullbordade sitt hattrick i den tredje perioden.

Närmare 1000 personer i Vimmerby Ishall fick se VH gå fram till 5-1. Tranås reducerade visserligen dubbelt i slutet, men var aldrig riktigt nära att hota hemmasegern.

Matchfakta: Vimmerby Hockey – Tranås 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)
1-0 (11.28) Lucas Jidenius (Måns Krämer)
1-1 (29.46) Max Wattvil
2-1 (33.05) Sebastian Vidmar (Jakob Karlsson, Philip Elgestål) spel fem mot fyra
3-1 (37.49) Jidenius (Niki Koskinen) spel fem mot tre
4-1 (40.32) Jidenius (Todd Winder/Christian Lindberg) spel fem mot fyra
5-1 (42.21) Ludvig Vännström (Koskinen/Lindberg) spel fem mot fyra
5-2 (58.01) Niko Kivelä
5-3 (58.37) Anders Skoog