Ska Enköping haka på i kampen om Allettanplatserna?

Ska Enköping fastna i bottenstiden eller ska man fortsatt ha kontakt med striden kring Allettanstrecket? Det är den stora frågan inför kvällens bortamatch i ATG Hockeyettan mot tabelljumbon Segeltorp.

Efter fem omgångar ligger Segeltorp sist i tabellen med noll inspelade poäng. Sett till matchresultaten så har man idel stora förluster på bortais men har spelat jämnt utan poängutdelning på sin hemmais i kungens Kurva i södra Stockholm.

För Enköping är matchen viktig för vilken sida man ska stå på framöver. Antingen blir man rejält indragna i bottenstriden eller så kan man ta häng på de lag som krigar kring femteplatsen, där strecket för vilka lag som år till Allettan ligger.

Nu ligger man åtta på fem poäng medan Wings har femteplatsen på nio.

Enköping räknar med att ställa ordinarie lag på isen i eftermiddag. Man är befriande fria från skador och sjukdomar för tillfället men har desto större problem med utdelningen framåt. Chanser skapas men skärpan i avsluten är sämre.

– Ja, känslan är att vi har spelet på plats och skapar lägen i våra matcher som vi inte tar hand om som vi vill. Det blir absolut en av nycklarna om vi skall vinna idag, säger ESK-tränaren Christoffer Eriksson till Lokalsport.nu inför matchen.


MATCHEN:
Arena: Segeltorpshallen, Huddinge
Tid: Söndag 17/10 kl 17
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
ATG:s odds: 1: 3,90 , X: 4,55 , 2: 1,58

STATISTIKEN: SEGELTORP /vs/ ESK HOCKEY:
Tabellplacering: 10:a / 8:a
Powerplay: 7:a (16%) / 9:a (9%)
Boxplay: 10:a (47%) / 6:a (79%)
Fem senaste matcherna (V-O-F): 0-0-5 / 1-1-3
Poängkung: Niklas Rigelius 4 p / Daniel Nilsmats 6 p
Målvakt: Pontus Hagman 91,4% / Victor Kilefors-Pettersson 85,02%

TRUPPERNA: SIF – ESK 0 – 4
Spelarnas erfarenhet (matcher)
SHL: 0 – 6
Allsvenskan: 16 – 450
Egen förening: 538 – 1393
Senaste mötet (2020-11-20): 3 – 4