Rigelius delikatess banade vägen till ESK-segern

En Foppadragning på ett friläge signerat matchens lirare Niklas Rigelius banade vägen för Enköping när man tog en viktig seger mot Segeltorp på söndagskvällen. Målet innebar 3-1, ett underläge Segeltorp inte hade kraft att hämta upp. Matchen slutade 2-4 (1-1, 0-2, 1-1) och de tre ESK-poängen gav laget skjuts upp till sjätteplatsen i tabellen.

Se highlights från matchen >>

Ja, det var hela matchens stora gigant, Niklas Rigelius, som var den som gjorde det så viktiga 3-1-målet för Enköping i bortamötet – såväl som bottenmötet – mot Segeltorp.

Matchens snyggaste mål var det dessutom, där han frispelas av Tobias Smids och helt fintar bort Segeltorps målvakt fram till den så oerhört viktiga 3-1-ledningen strax innan andra periodvilan.

Ett äkta ”Kenta Nilsson-mål” säger vissa, medan andra säger ”Foppadragning”. Välj själva, snyggt var det oavsett. Och dessutom signerat matchens bästa spelare.

Segeltorp inledde bäst

Innan dess var det Segeltorp som hade stora delar av spelet i den första perioden och hemmalaget vann också skotten med 17-9. ESK fick dock med sig ett likaläge 1-1 sedan backen Martin Nilsson gjort säsongens första mål med ett skott från blå som letade sig in bakom Segeltorps målvakt Viktor Kilefors-Petersson.

I andra perioden var Enköping lite bättre med i matchen och fick också utdelning. Ledningsmålet till 2-1 av Ludde Wallin var också en delikatess där han valde att sätta pucken distinkt i krysset sedan han frispelats av Daniel Andersson. Ett vansinnigt snyggt mål det också, ska understrykas.

Strax innan periodvilan kom som sagt också tidigare nämnda 3-1-mål av Rigelius.

Daniel snappar upp en felpass

I den tredje perioden kan ESK dessutom öka till 1-4 sedan Daniel Andersson snappat upp en felpass i Segeltorps försvarszon och satte den stenhårt i mål.

Segeltorp lyfte sig dock i den tredje perioden och fick mer att säga till om. Stundtals pressade man ESK hårt och man vann skotten i den tredje perioden med hela 18-3 (!).

Forceringen gav också resultat då William Brännmark reducerar till 2-4 med 7,06 spelat av perioden.

Flera bud på reducering

I matchens sista tio minuter hade Segeltorp flera bud på ytterligare reduceringar, inte minst i samband med de tre utvisningarna som ESK-spelare drog på sig.

Men trots flera röriga situationer runt ESK-målvakten Benjamin Johansson så höll man tätt resterande del av matchen.

Att få med sig tre poäng var såklart en lättnad för laget. Nu avancerade man två placeringar i tabellen upp till sjätteplatsen, bara en poäng under allettanstrecket.

 


Segeltorp – ESK 2-4 (1-1, 0-1, 1-1)
Skott: 42-24 (17-9, 7-12, 18-3)

Första perioden:
1-0 Martin Jonsson (Ludde Wallin, Daniel Andersson)
1-1 Wille Hedqvist

Andra perioden:
1-2 Ludde Wallin (Daniel Andersson)
1-3 Niklas Rigelius (Tobias Smids, Adam Rachidi)

Tredje perioden:
1-4 Daniel Andersson (utan assist)
2-4 William Brännmark

Målvakter:
Segeltorp: Viktor Kilefors-Petersson (83,33%)
ESK: Benjamin Johansson (95,24%)