Stort manfall inför kvällens bortamatch

Ett skadeskjutet Enköping spelar ikväll bortamatch mot Hanvikens SK och det ger utrymme för flera av klubbens juniorer att få visa upp sig.

Det rullar inte på riktigt som det är tänkt för Enköpings SK. Efter matchen ikväll är man halvvägs in i grundserien och för stunden är man nästjumbo – bara hittills nollade Segeltorp är sämre.

Därtill har man inte gjort mål på de senaste två matcherna eller om man hellre vill räkna det i tid så har man inte hittat nätet på två timmar, 14 minuter och 20 sekunders speltid.

Som om det inte vore nog har man drabbats av rejält manfall inför kvällens match i Tyresö Ishall. Av de ordinarie A-lagsspelarna så saknas två backar och tre forwards, alltså en hel femma, samt målvakten Benjamin Johansson.

Några är sjuka, andra är skadade.

Påfyllningen sker från klubbens J20-lag och det är trots allt juniorer som spelat till och från med A-laget tidigare under säsongen.

Tränaren Christofer Eriksson är såklart medveten att Hanviken borta är en tuff match oavsett vilket lag man kan mönstra. Men man ger såklart inte upp i förväg.
– Vi kommer åka dit och kriga och vi åker dit för vinst, säger han i en intervju med Enköpings-Posten.

Hanviken hör alltså hemma i Tyresö och var ett av lagen som gjorde ESK sällskap till Allettan ifjol. Hittills i år ligger man på femte och sista allettanplatsen men tabellen är jämn och med sina 13 poäng är man bara tre poäng från andraplatsen.


MATCHEN:
Arena: Tyresö Ishall
Tid: Ons 27/10 kl 19
TV: Sänds via Hockeyettan Play >>
Live: Hockeyettan >>
ATG:s odds: 1: 1,94 , X: 4,40 , 2: 2,75

STATISTIKEN: HSK – ESK 6 – 0
Tabellplacering: 5:a / 9:a
Powerplay: 9:a (11%) / 10:a (4%)
Boxplay: 3:a (87%) / 7:a (79%)
Fem senaste matcherna (V-O-F): 3-0-2 / 1-1-3
Poängkung: Felix Liljegren 8 p / Daniel Andersson 7 p
Målvakt: Oscar Walldén 92% / Pontus Hagman 91%

TRUPPERNA: HSK – ESK 1 – 3
Spelarnas erfarenhet (matcher)
SHL: 38 – 5
Allsvenskan: 68 – 437
Egen förening: 958 – 1437
Senaste mötet (2021-02-10): 1 – 2

Totalt: HSK – ESK 7 – 3