Uddamålsförlust i Kallinge

Vimmerby Hockey föll med uddamålet, 2-3, i bortamatchen mot Krif under onsdagskvällen.

Vimmerby Hockey gjorde ingen av sina bättre matcher den här säsongen, vid förlusten i Blekinge. VH-laget kom inte upp i samma nivå som i de senaste matcherna. Detta trots att man fick en smakstart på matchen med ledning 2-0 efter den första perioden.

Ledningsmålet styrde Niki Koskinen in och strax före periodvilan sköt backen Christian Lindber

g andra pucken i nät.

Men Krif kom tillbaka, reducerade i mittperioden och i den tredje perioden fullbordade de vändningen till 3-2. Noterbart är att samtliga hemmamål gjordes i powerplay, och i boxplay för VH.

VH fick chansen till kvittering i slutet när Krif drog på sig en utvisning, men förmådde inte att skapa några särskilt heta målchanser.

VH får istället ladda om med träning på torsdagen för att under fredagen ta sig an Tranås på bortais i ett derby. En match dit också en supporterresa arrangeras, och där en buss är fullbokad av 50-talet VH-supporters.

Matchfakta: Krif-Vimmerby 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)
0-1 (10.49) Niki Koskinen (Hugo Enock, Hugo Ollila)
0-2 (19.25) Christian Lindberg (Hugo Ollila, Niki Koskinen)
1-2 (28.21) Andreas Nordfelt, spel fem mot fyra
2-2 (45.40) Joseph Berger, spel fem mot fyra
3-2 (54.38) Joseph Berger, spel fem mot fyra