VH klart för Allettan efter derbyseger i Tranås

Vimmerby Hockey är klart för spel i Allettan efter seger med 5-2 i derbyt borta mot Tranås. 

Inför en stor skara tillresta supportrar klev Vimmerby Hockey tillbaka på vinnarspåret efter förlusten i Kallinge i onsdags.

I en målrik förstaperiod tog VH ledningen två gånger efter mål av Pelle Ström och Tatu Kokkola (bilden). Men Tranås kvitterade båda gångerna, och 2-2 stod sig länge. Det var till slut Hugo Ollila som bröt dödläget när han gjorde 3-2 i slutet av mittperioden.

Med dryga nio minuter kvar av den tredje perioden fick VH spela sitt första powerplay i matchen och utnyttjade det när Kokkola sköt sitt andra mål fram till 4-2. Tranås forcerade för en reducering, men istället gjorde Hugo Ollila 5-2 i öppen Tranåsbur och fastställde slutresultatet.

I och med att Halmstad samtidigt besegrade Mörrum är VH helt klart för spel Allettan, med fyra omgångar kvar av grundserien. VH leder tabellen, tre poäng före Kalmar och sex före söndagens motståndare på hemmais, Karlskrona.

Stort tack till alla supportrar som fanns på plats i Tranås i kväll och skapade grym stämning på bortsatt!

Matchfakta: Tranås-Vimmerby Hockey 2-5 (2-2, 0-1, 0.2) 
0-1 (11.00) Pelle Ström (Hugo Ollila, Tatu Kokkola)
1-1 (12.26) Lukas Isaksson
1-2 (16.17) Tatu Kokkola (Lucas Jidenius, Philip Elgestål)
2-2 (16.23) Oscar Lilja
2-3 (36.29) Hugo Ollila (Anton Carlsson)
2-4 (53.14) Tatu Kokkola (Todd Winder/Ludvig Vännström)
2-5 (59.26) Hugo Ollila (Anton Carlsson)

Foto: Meijer Media