Inför SIK – Lindlövens IF

Två omgångar återstår, Skövde IK ligger på den åtråvärda femteplatsen där strecket sedan dras. Det gäller för Skövdes del att hålla Nyköping och Lindlöven bakom sig nu i slutspurten. För Lindlöven gäller det att de är piskade att ta minst två poäng i söndagsmatchen mot Skövde för att ha en teoretisk chans att ta sig upp på femteplatsen när grundserien summeras på onsdag. Förutsättningarna till ytterligare en stenhård och publikfriande match under söndagen finns verkligen på plats. Hur kul som helst!

Jag får ju inte börja med att säga grattis idag så då får jag istället ta något jag hörde ryktesvägen, det sägs att ”Krusse” (andretränaren Jimmy Krusell) har svårt på mornarna?

-Haha, honom skulle du nästan kunna säga grattis till tror jag, skrattar Skövdetränaren Fredrik Ljunggren underfundigt.

Att han är här eller?

-”Harkel harkel” Jag kan vara lite morgontrött ibland, bryter Jimmy in.

Okej, ja vi får fundera lite över vad som ligger bakom det?

-”Skratt”

Du får berätta om fredagens match?

-Jag tycker att det är en bra match. Den är tuff och tät och går väl lite i vågor där jag tycker att andraperioden sticker ut och att den är till våran fördel. Vi skapar bra tryck både i powerplay och i fem mot fem spelet och mycket klara lägen så att vi går ifrån den perioden utan att göra mål är ju, ja på något sätt är det väl det som sätter lite prägel på alltihop sedan. Vi får börja om, andas ut i periodpaus och sedan har vi svårare att komma åt dem efter 2–0. Jag tycker att vi gör en jättebra andraperiod framförallt med bra fart, bra pass och målchanser, vi borde gjort något mål där och då kanske det sett annorlunda ut till slut.

Ja ni kan absolut gå med högburet huvud därifrån tycker jag!

-Ja matchen är ju bra men sedan är det ju poängen vi vill åt. Det var synd men en bra match och jag tror säkert att den var ganska spännande att se på också.

Hur mycket speltid klockar Werner (Joel) och ”Thilly” (Adam Thilander) egentligen?

-Ja vad kan det vara, sex sju minuter eller?

Haha, ja högt räknat!

-Nej men jag vet faktiskt inte men de ligger säkert på trettio och trettio plus ibland. Framförallt om det är mycket powerplay och så är ju Thilander inne hela dem så det är mycket istid på dem, absolut.

Nu är jag helt oförberedd idag men jag får väl ta lite från träningen då. Det såg inte ut som att ni var allt för nedslagna utan ni hade roligt och det var bra fart?

-Ja det byggde väl på egentligen bara på att få lite fart på grejerna igen och ladda på för söndagen. Det pratade vi om redan igår, en derbyförlust det är extra surt och framförallt när det är en sådan tuff och tät match där vi tycker att vi gör det bra. Men det viktiga för oss är att släppa den och vi pratade redan i fredags om att när vi kommer hit har vi redan börjat fokusera på söndagen där vi har ytterligare en rolig och spännande match framför oss. Det är tätt och det gäller att blicka framåt så fort det bara går.

Och Frödelius (William) gick på adrenalinångorna fortfarande, jag tyckte han bråkade med varenda jäkel där ute på träningen?

-Haha, ja han har mycket energi, det har han.

Fick vi några skador?

-Nej, inget ytterligare utan det är samma manskap tillgängligt.

Lindlöven, det är sista chansen för dem och jag tar för givet att de kommer hit heltaggade?

-Ja det är ju match så det tänker jag att de gör och det kan de få göra. Vi ska gå ut och fortsätta spela bra ishockey och göra allt vi kan för att tre poäng ska stanna här.

Jag känner väl mig rätt färdig där, vi har kvar vem som ska stå?

-Hugo (Fagerblom) fortsätter.

Ja han gjorde det också bra i fredags!

-Absolut!

Ja är det inget mer som du vill säga så?

-Nej men vi är nöjda så.

Bra bra, då är det bara att önska lycka till!

-Tack så hemskt mycket!

Som brukligt är levererar killarna på Skövdes webbteve en sändning av matchen på Billingehov till de som inte har möjlighet att uppleva den på plats. Länk hittar du här: https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-skovde-ik-lindlovens-if-p6errg

En stund efter matchen intervjuar någon av killarna från webbteven två av Skövde IK:s kämpar om matchen. Den begivenheten som kallas för efteRsnacket äger rum vid supporterkiosken.

Häng med på supportersnacket kring matchen på Rebellernas forum. Länk till matchtråden: https://rebellerna.com/forum/viewtopic.php?t=974

Jag får be om ursäkt för den felaktiga uppgiften jag skrev om inför fredagens derby. Det finns ingen egen ingång i isladan i Mariestad för bortasupportrar.

Har du någon egen fråga du vill ha med i inför mailar du dem till [email protected]

KRIGA SKÖVDE KRIGA