Lägeskoll med Nico Surenkin

Nico, som varit i Linden i två månader, har nu hunnit bli varm i kläderna och gjort avtryck under den tiden. Den tidigare Espo- och Vimmerbytränaren har nu huvudansvaret i Lindens A-lag och en seriepremiär väntar i helgen. Här kommer en kort lägesrapport från Nico:

Hej, Nico, hur står det till?
– Bara fint här, tack!

Du kom hit i augusti och har nu varit här i två månader, har du hunnit bekantat dig med staden?
– Jajamen! Har tagit några promenader runt centrum, kollat speedway och spelat lite golf också.

Hur har de två första månaderna i klubben varit?
– Det senaste två månaderna har varit ganska hektiska, men roliga. Mycket att göra så är man är inte uppmärksam kan det bli 8 eller 9 dagar i rad i ishallen.

Du hänger rätt många timmar i hallen varje dag och har på väldigt kort tid lärt känna både spelare och ledare. Hur upplever du atmosfären i föreningen?
– Atmosfären är skön. Jag gillar den här familjeatmosfären som man har här i Linden. Alla verkar vara intresserade av att utveckla föreningen. Jag har också försökt att hjälpa till lite med juniorerna och de äldre ungdomslagen, där kan man se ett riktigt fint driv bland både ledare och spelare.

Ni har avverkat sju träningsmatcher, vad säger du om dem?
– Både positivt och negativt. Vi vann fyra av dom och jag känner att vi tog några steg framåt. Tyvärr hade vi mycket skador och sjukdomar så det är omöjligt att vara 100% nöjd.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Jag förväntar mig att vi ska ha en positiv säsong. Spelarna har visat att dom kan lära sig massa nya saker under kort tid. Vi kan spela för poäng mot vilken motstånd som helst.

Hur är läget i truppen idag?
– Vi börjar bli friska (äntligen). Bara en skada kvar. Har hunnit träna några gånger nu med full trupp och man kan se skillnaden där. Det börjar se ut som hockey.

Seriestart på söndag, Mariestad borta. Sedan Dalen hemma på onsdag och Lindlöven hemma på söndag. Vad säger du om starten?
– Det blir kul. Det ska bli jättefint att spela hemmapremiären på onsdag. Det är nio matcher under oktober så kanske jag ska flytta till ishallen, avslutar Nico med ett leende på läpparna.