Seger i hemmapremiären

Dags för hemmapremiär i Hockeyettan Norra Vår. Surahammar på besök och läge för att ta tre poäng efter debaclet i Borlänge. Vi kommer till start med näst intill ordinarie lag. Endast #22 Axel Westlund som fortfarande återhämtar sig från en underkropps skada saknades.

Matchen började trevande. Märks att laget haft det tungt på slutet och att trygghet och självförtroende inte riktigt finns där. Det var därför riktigt skönt att #43 Alverhag kunde styra in 1-0 efter 10:54. Tyvärr drar vi på oss en utvisning straxt efter ledningsmålet och Surahammar kan kvittera till 1-1. 20 sekunder senare sätter Surahammar 1-2. Perioden slutar 1-2 och skotten klart till Surahammar (11-17). Känslan i paus är att resultatet och prestationen från Borlänge hänger kvar i spelarnas huvuden och att tryggheten inte finns där. Som så ofta när det sker så blir det enkla svårt och en tendens att krångla till det smyger sig in.

Andra perioden börjar därför på bästa sätt. 21:19 i PP sätter #11 Hansson 2-2 efter ett rätt ostrukturerat spel, men oj vad skönt. Kanske ett ”enkelt” mål kan få laget att sänka axlarna och visa vilken kapacitet de besitter. Men säg den lycka som varar. Det tar mindre än två minuter så är Surahammar i ledning igen. 2-3 är ett typiskt oflytmål. Ett nedlägg i vår zon fångas av en Suraspelare bakom förlängd mållinje och slås in framför mål där den studsar likt en flipperkula och helt osannolikt hamnar i mål bakom Victor. Det är sådana mål som drabbar lag med oflyt och naggat självförtroende. Som om det inte var nog så lyckas Sura kontra in 2-4 när vi går bort oss på offensiv blå och de kommer 2 mot 0. Matchen står och väger när #6 Widén-Schade lyfter in 3-4 från blå. Snacka om viktigt premiärmål i seniorhockeyn. Tyvärr avslutas perioden med en ful crosschecking i ansiktet på kapten Dahlström som får ledas ut i omklädningsrummet. En förseelse som ger Suraspelaren 5+20 Match Penelty (enligt protokollet) men Game enligt speakern. Vi får se vad efterspelet blir och om det blir några matchers avstängning för Suraspelaren, inte helt otroligt att så blir fallet. Dahlström är enligt rapporter okej, crosscheckingen tog på hakan/läppen och inga tänder strök med men en rejäl fläskläpp kan han nog räkna med under Nyårshelgen. Första 90 sekunderna av PP resulterar inte i någon utdelning. Perioden slutar 2-2 och inför tredje så är det 3-4 på tavlan.

Tredje perioden inleds med PP i dryga tre minuter men det resulterar inte i någon utdelning. Istället lyfter #56 Westerlund in ett ”tyst” skott från blå och ställningen är 4-4 med 12:10 kvar av perioden. I slutet av perioden så byter vi chanser med ”Sura” och matchen står och väger. När Galvbavy (som för dagen spelar i #9) kliver in i handlingen. 56:26 sätter han 5-4 mkt snyggt framspelad av #11 Hansson och #59 Okonkwo Prada. # 9 Galvbavy sätter sedan 6-4 i tom kasse och första tre poängen är bärgade.

Avslutar med att citera Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg. ”Vi startar matchen lite knackigt, men kommer in i det mer och mer och vinner rättvist i slutändan. Viktigt att vi tar en vinst så vi får med oss lite självförtroende i laget igen.”

Matchprotokoll

Highlights

Gott Nytt Hockeyår alla Rallarboare.