Seger borta mot Falu IF

Hockeyettan Norra Vår och vår tredje match. Endast #22 Westlund saknas i laguppställningen och i mål startar #35 Eriksson.

Matchen började mycket trevande. Första perioden är jämn där Falun har första halvan och vi andra. Vi lyckas också ta ledningen med 1-0 genom #19 Åhlen-Hedenström i slutet av perioden. Spelet är inget vidare och vi byter chanser med Falun, känns inte som vi gör jobbet över hela banan utan Falun tillåts vinna många kamper efter sargerna. När vi väl får kontroll på pucken i anfallszonen så gör vi det bra och skapar chanser men när Falun checkar oss så har vi svårt att få kontrollerade uppspel. Perioden slutar med ledning 0-1 och skotten 13-11.

Andra perioden börjar som första. Falun lyckas checka fast oss och skapar några farliga chanser. #35 Eriksson är tät och räddar oss ett par gånger. Vi är farliga när vi får snabba omställningar och på en sådan sätter #20 Broberg snyggt 0-2 i närmaste krysset. Tendensen att vi tappar kampen runt sargerna i egen zon resulterar till slut i att Falun red

ucerar till 1-2 med halva matchen kvar. Känns rättvist men också onödigt. Kanske smugit sig in en känsla av att lagets kvalitéer gör att det löser sig och det är livsfarligt i en sport som hockey där inställning är så viktigt. Det är också det som gör lagidrott så intressant att det inte räcker med att vara bättre på papperet. När pucken släpps så måste jobbet göras i alla situationer. Perioden slutar 1-1 och det är 1-2 på tavlan inför tredje. Skotten klart till Falun med 15-7 trots att det enda PP var vårt.

Tredje perioden och kontrollen av spelet är bättre. Vi styr spelet bättre även om Falun inte är ofarliga. #35 Eriksson i målet är fortsatt stabil och släpper få om inga returer samtidigt som vi agerar mer rejält. Matchen står och väger när vi drar på oss matchens enda utvisning med fyra minuter kvar. Vår PK gör ett jättejobb och stänger ner Faluns möjligheter på ett bra sätt med hjälp av #35 Eriksson så släpper vi inte in någon puck. Istället så stänger #20 Broberg matchen med mål i öppet mål. Matchen slutar 1-3 och laget tar med sig 3 poäng hem på bussen. Skotten i sista är 10-10 och totalt i matchen 38-28. Men vad gör det när #35 Eriksson har 97,37 räddningsprocent.

Falu IF – Strömsbro IF: 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Skotten: 38-28 (13-11, 15-7, 10-10)
Utv: 2-2

0-1 19:18 #19 Åhlen- Hedenström (#11 Hansson, #9 Galbavy)
0-2 24:14 #20 Broberg (#23 Hägerström, #69 Mann)
1-2 31:25 #86 Johansson (#8 Hedberg, #34 Godmere)
1-3 59:16 #20 Broberg (#23 Hägerström)

#35 Victor Eriksson förtjänar extra beröm efter en stabil insats. Stoppar 37 av 38 skott och inger lugn i kassen. Känns som Victor är tillbaka på riktigt efter skadefrånvaron.

Nu dröjer det till Sön 14 Jan innan det är match igen. Då reser vi till Vännes (3 mil väster om Umeå) för match mot Vännes HC. Ett lag vi slog både borta och hemma i höstas men något säger att vi måste 1. Komma upp i standard 2. Hantera ytterligare en lång resa i buss för att bärga tre poäng.